Ira Nagel (1971) is eigenaresse van het enige spirituele café in Den Haag: het Namasté Café. Daarnaast geeft zij trainingen gericht op spiritualiteit en een hoger bewustzijn.

Ira is expert op het gebied van het manifesteren van je ideale leven. In 2006 kwam zij voor het eerst met manifesteren en de Wet van Aantrekkingskracht in aanraking en leerde zij hier meer over. Sindsdien is zij als diehard student haar manifestatie skills gaan perfectioneren.

We zijn al meesters in manifesteren

Manifesteren doen we allemaal, de hele dag door, maar meestal zijn we ons daar niet bewust van. Ons menselijk bewustzijn kun je zien als een soort projector. De hele dag door zenden wij uit wat we denken, voelen en geloven. De wereld om ons heen is een spiegel en reflecteert deze projectie terug, hetzij met enige vertraging. Op deze manier zijn wij heel de dag bewust of onbewust aan het manifesteren. Dat wat je denkt, wordt uiteindelijk ook werkelijkheid.

Alles wat je tegenkomt in je leven, is een creatie van jezelf. Alles in het leven manifesteer je zelf, ook je problemen en moeilijkheden. Het is menseigen om negatief te denken. Het kost moeite om in overvloed te denken, om een positieve mindset te ontwikkelen. Zodra je bewust wordt van alles wat je denkt, kun je starten met omdenken. Dat is het moment dat je positief en bewust kunt manifesteren. Focus op een nieuwe werkelijkheid en dat zal zich aandienen, zo manifesteer je een nieuwe situatie.

Manifesteren in tijden van corona

In de crisistijd rondom het coronavirus is het tijd om overvloed te manifesteren. Ira en ik zijn ervan overtuigd dat een positieve mindset ons nu als collectief kan helpen om de ellende rondom corona te boven te komen.

Samen met Ira Nagel nam ik daarom een podcast op waarin zij haar waardevolle kennis deelt over (leren) manifesteren. Deze podcast zou door iedereen die meer overvloed (in liefde, geld, geluk, wat dan ook) wil ervaren, geluisterd moeten worden. De podcast is te beluisteren middels onderstaande player en via o.a. iTunes en Spotify.


In deze blog deel ik slechts 4 tips van Ira waarmee je aan de slag kunt om jouw droomleven te manifesteren.

1. Breng je gedachten en overtuigingen in kaart

Zet een paar keer per dag een alarm en neem dan de tijd om je laatste gedachten na te gaan. Wat vertel jij jezelf? Wanneer je jezelf betrapt op negatieve, of saboterende gedachten, buig je deze direct om: zet er een positieve overtuiging tegenover.

Het is hetzelfde als spierkracht trainen. In het begin kost het de nodige moeite, maar na verloop van tijd gaat het vanzelf, dan kun je bijna niet meer negatief denken. Het resultaat is vaak niet direct zichtbaar. In het onderbewustzijn zitten vaak nog oude gedachten, of overtuigingen. Je zult nieuwe, positieve gedachten dus moeten instampen, zoals je vroeger ook de tafels uit je hoofd hebt geleerd. Wanneer je maar lang genoeg blijft herhalen, wordt je nieuwe overtuiging vanzelf als waarheid aangenomen.

2. Begin met affirmeren

Een affirmatie is een positieve overtuiging en helpt je bij het creëren van een krachtige mindset. Een goede affirmatie is positief en in de tegenwoordige tijd geformuleerd, kort en bondig en voelt bovendien goed aan. Goede affirmaties zijn bijvoorbeeld: ‘ik ben gezond tot in iedere cel van mijn lichaam’ en ‘al mijn rekeningen worden op tijd betaald en elke maand blijft er geld over’.

Start klein en begin met maximaal 3 affirmaties. Zorg dat je deze affirmaties echt gaat doorleven, gaat voelen. Keer naar binnen en leg een hand op je hart en een hand op je buik. Blijf je affirmaties herhalen tot je ze ook daadwerkelijk voelt. Pas wanneer je een affirmatie gaat belichamen, is het tijd voor het kiezen van een nieuwe affirmatie.

Goede momenten om te oefenen met manifesteren en affirmeren zijn ’s avonds voor het slapengaan en ’s ochtends direct wanneer je wakker wordt. Het actieve deel van je brein is nog in een ‘slaapmodus’ waardoor je je onderbewustzijn makkelijker kunt beïnvloeden.

3. Manifesteer kleine, algemene zaken

Schrijf dagelijks 3 tot 5 dingen op die je graag zou willen, maar waar je niet te veel waarde aan hecht, waarvan je kunt onthechten. Hou het klein en simpel, bijvoorbeeld bij de wens dat iemand voor je kookt of je een mooi compliment geeft. Schrijf het op en laat het dan los. Je zult zien dat je verlangen zich snel zal manifesteren, soms al binnen 24 uur. Zodra je iets hebt gemanifesteerd, vink je het af en schrijf je op wat je hebt gedaan om dit te manifesteren: je hebt het gedacht, een verklaring aan gehangen en losgelaten.

4. Manifesteer je droomleven

Wanneer stap 3 je makkelijk afgaat, is het tijd om over te gaan tot grotere dingen. Geef je manifestatie wat tijd, al hoeft het niet altijd lang te duren. Bewust leren manifesteren vraagt om focus en doorzettingsvermogen. Geef niet op na een paar dagen, maar blijf volhouden.

Een nieuwe werkelijkheid manifesteren gaat makkelijk wanneer je er niet te veel aan bent gehecht. Zie het als het bestellen van een pizza. Na het plaatsen van je bestelling, controleer je niet elke zoveel minuten wat de stand van zaken is. Je gaat ervan uit dat de pizza vanzelf komt. Datzelfde moet je hebben wanneer het gaat om manifesteren. Wanneer je blijft zoeken naar ‘bewijs’ dan ben je er te veel aan gehecht, zet je er te veel energie op en duw je het eigenlijk bij je weg. Je kunt alles wat je wilt manifesteren, twijfel daar niet aan. Zet je manifestatie en laat het daarna los.

Het grote geheim achter succesvol manifesteren is je eigen gevoel. Het gaat er niet om dat je heel de dag door blijft affirmeren, wanneer je er niets bij voelt, heeft dat helemaal geen zin. Keer naar binnen en ga je affirmatie, je manifestatie voelen, belichamen. Wanneer je helemaal bent afgestemd op het goddelijke, op de bronenergie, dan ben je uit de angst en verbonden met het hogere. Je weet dan dat jij je eigen realiteit creëert.

Ook jij kunt de kunst van het manifesteren machtig worden

Wil je net als Ira meester worden in het manifesteren van jouw droomleven? Dan is haar online programma echt iets voor jou. Meer informatie hierover is te vinden op de website van Namasté Academy.

Daarnaast zijn de boeken van Rhonda Byrne al jarenlang bestsellers. Al duizenden mensen zijn hierdoor geïnspireerd hun droomleven te manifesteren.

Meer ervaringsdeskundigen aan het woord

Ira Nagel is niet de enige ervaringsdeskundige die ik heb gesproken over manifesteren en affirmeren. Mijn eerste podcast nam ik op met Johnny Hendriks. Johnny kwam mede door affirmeren van zijn drugsverslaving af. Daisy da Veiga deelt ook haar kennis en ervaring over affirmeren en manifesteren.