Grietje Voeten (1982) is holistisch coach, bewustzijnstrainer en auteur van het boek Spelen met het leven. Een tijdje geleden vroeg zij of ik haar boek wilde lezen en het leuk zou vinden om mijn luisteraars kennis te laten maken met de kracht van hun gedachten. Met Ira Nagel sprak ik al eerder over manifesteren, maar ondanks haar heldere masterclass bleef ik stoeien met het idee dat ik het toch wat zweverige stof vond. Grietje Voeten haalt manifesteren helemaal uit de zweverige hoek door in haar boek met heldere voorbeelden te komen en wetenschappelijke onderbouwing. Je gedachten bepalen de werkelijkheid zoals jij die elke dag weer tot je neemt.

Net zoals Juno Burger onderschrijft Grietje het idee dat het zinloos is om je leven ‘on hold’ te zetten, omdat er allemaal thema’s in je leven spelen die je eerst moet ‘fixen’. Volgens haar mag het leven wat speelser worden ervaren. Voorkom dat je verzand in persoonlijke ontwikkeling en eigenlijk niets verder komt. Door ‘gewoon’ te gaan leven, kom je vanzelf de thema’s tegen die aandacht behoeven. Haar stralende, goedlachse voorkomen onderschrijft haar overtuiging dat jij zelf invloed hebt op jouw wereldbeeld. Wanneer jij je eigen levenshouding een positieve wending geeft, dan nodig je direct een ander gevoel uit in je leven. Die intentie heeft ook effect op je omgeving. Kortom, door je gedachten aan te passen, ga je andere situaties en mensen aantrekken. Zo ontstaat er ruimte voor meer geluk, plezier en liefde in je leven.

In gesprek met Grietje Voeten

Omdat ik benieuwd was naar de zienswijze en concrete tips van Grietje Voeten besloot ik om haar uit te nodigen voor een podcast. Ik ben zo’n ‘fixer’, iemand die steeds bezig is met persoonlijke ontwikkeling en het analyseren en doorgronden van het verleden, heden en de toekomst. Ik vergeet soms om aanwezig te zijn in het ‘hier en nu’ en te genieten van het leven. Grietje is precies het tegenovergestelde. Iemand die echt ‘leeft’ en volledig op het leven durft te vertrouwen. Ze vormt daarmee voor mij en velen anderen een mooi voorbeeld.
Ons gesprek heeft geresulteerd in een podcast die interessant is voor iedereen die geïnteresseerd is in persoonlijke groei, manifesteren, de Wet van Aantrekkingskracht en de kracht van je gedachten. Geen zweverig gedoe, maar nuchtere en herkenbare voorbeelden.

De podcast is te beluisteren via onderstaande player, maar ook via o.a. iTunes en Spotify.

Benieuwd naar het werk van Grietje Voeten?

Op de website van Grietje is meer informatie te vinden over haar, haar werkwijzen en kun je verschillende gratis, online trainingen volgen. Daarnaast kan ik je haar boek Spelen met het leven aanraden.

Meer over manifesteren en energie

De podcast die ik opnam met Grietje Voeten heeft raakvlakken met andere podcasts. Ira Nagel geeft een mini masterclass in de podcast waarin we spreken over het manifesteren van je droomleven. Johnny Hendriks, Rachied Soebhan en Laurentius hebben zelf ondervonden dat het aanpassen van je mindset en gedachten zorgt voor een ander, gelukkiger leven.