Ellen van den Berg geeft in haar praktijk Intiem Leven begeleiding aan vrouwen die meer intimiteit willen ervaren, met zichzelf of met een partner. Intimiteit is een breed begrip en gaat over meer dan alleen seksualiteit. Het gaat ook over thema’s als verbinding met jezelf ervaren en verlangens opmerken en uitspreken.

Ik leerde Ellen kennen tijdens de opleiding ’tantra & massage’ die ik volg en waar zij assisteert. De lesdagen ervaar ik altijd weer als een warm bad, een plek om helemaal ’te zijn’ in een diepe verbinding met de andere vrouwen. Ik leerde hier een nieuwe vorm van intimiteit kennen die niets met seksualiteit te maken heeft, maar alles met acceptatie en onvoorwaardelijke liefde.

Wanneer ik met vrienden spreek over het maken van een diepere connectie en werkelijke intimiteit kijken ze me vaak glazig aan. Als je het nooit hebt ervaren, is het lastig te vatten. Wanneer je het eenmaal hebt gevoeld, wil je niets anders meer. Om anderen kennis te laten maken met intimiteit vanuit het hart nodigde ik Ellen van den Berg uit voor het opnemen van een podcast.

Onderstaande video geeft je een impressie van ons gesprek.

In gesprek met Ellen van den Berg

Ellen van den Berg weet als geen ander hoe intimiteit kan ontstaan en welke uitdagingen je kunt tegenkomen in de verbinding met jezelf en een partner. In deze podcast deelt ze haar eigen ervaringen, maar focust ze vooral op nuchtere en bruikbare tips om te gaan experimenteren met het aangaan van intiem contact. Ze legt uit hoe intimiteit eruit ziet, waarom het belangrijk is en welke vragen je kunt stellen om een diepere laag te bereiken. De wijsheid van Ellen helpt jou om een nieuwe stap te zetten op het gebied van intimiteit.

De podcast is te beluisteren via onderstaande player, maar ook via o.a. iTunes en Spotify.

Meer weten over intimiteit en seksualiteit? 

Dan kan ik je de podcast die ik opnam met Sjaak Groeneveld aanraden. Met Sjaak spreek ik over tantra, extase en de groei-relatie. Steffi von Brunner weet alles over de bekkenbodem van vrouwen en fysieke en emotionele klachten die kunnen opspelen in intimiteit. De podcast die met haar opnam heeft voor vele vrouwen de ogen geopend en een nieuwe weg naar lichaamsbewustzijn en intimiteit geopend.