Nicky de Troije is GZ- haptotherapeut en eigenaresse van Veerkracht Haptonomie. Ze leert haar cliënten helpen te luisteren naar de signalen van hun lichaam, zodat er meer ruimte komt voor gevoelens, wensen en verlangens.

Op Clubhouse hoorde ik Nicky meerdere malen voorbij komen en werd ik geraakt door haar zienswijze op intimiteit en seksualiteit. Vanuit haar achtergrond als haptotherapeut en mijn achtergrond met yoga en tantra zagen we vele overeenkomsten, maar ook een aantal verschillen. Op Clubhouse gingen we al eerder in gesprek over het verschil tussen intimiteit en seksualiteit. Dit gesprek raakte in ons beiden veel en we spraken af om dit in een podcast verder uit te diepen.

Onderstaande video geeft je een impressie van ons gesprek.

In gesprek met Nicky de Troije

Nicky de Troije weet op beeldende wijze te vertellen hoe verbinding tot stand kan komen en hoe dit zo de poort vormt tot intimiteit en seksualiteit. Ze laat je inzien waarom de verbinding met jezelf zo belangrijk is in het contact met de ander en hoe je lichaam duidelijk aangeeft wat het al dan niet ‘nodig’ heeft.

In deze podcast deelt Nicky laagdrempelige en bruikbare tips die jou uitnodigen om te gaan experimenteren met bewustwording van je eigen lichaam en dat van de ander. Op deze manier leer je luisteren naar je grenzen en kun je vanuit je eigen kracht en kwetsbaarheid de verbinding aangaan.

De podcast is te beluisteren via onderstaande player, maar ook via o.a. Spotify.

Een shoot-out naar Nicky de Troije

Online neemt Nicky je mee in de wereld van haptonomie, verbinding, intimiteit en seksualiteit. Ze spreekt op open en eerlijke wijze over herkenbare thema’s en geeft daar bruikbare tips over. Ze durft zichzelf en haar volgers kritische vragen te stellen en een spiegel voor te houden. Ik vind haar content meer dan waardevol en raad je daarom aan om haar ook te volgen op Instagram. Hier deelt ze ook regelmatig updates over het boek waar zij mee bezig is. Vanuit haar visie als haptotherapeut is Nicky bezig met het schrijven van een boek over seksueel geweld.

Meer weten over intimiteit en seksualiteit? 

Dan kan ik je de podcast die ik opnam met Sjaak Groeneveld aanraden. Met Sjaak spreek ik over tantra, extase en de groei-relatie. Steffi von Brunner weet alles over de bekkenbodem van vrouwen en fysieke en emotionele klachten die kunnen opspelen in intimiteit. De podcast die met haar opnam heeft voor vele vrouwen de ogen geopend en een nieuwe weg naar lichaamsbewustzijn en intimiteit geopend. De podcast die ik met Ellen van den Berg opnam, vormt ook een mooie verdieping. Met Ellen ga ik in gesprek over het aangaan van een werkelijke verbinding zodat er ruimte kan ontstaan voor intimiteit.