Steffi von Brunner is yogadocent (1986), buikmasseuse en gespecialiseerd in de vrouwelijke bekkenbodem. Nadat Steffi jaren geleden een spiraaltje liet plaatsen, kreeg ze last van pijn in haar bekken. Seks werd pijnlijk, en ze kreeg last van onderrug klachten. Het verwijderen van het spiraaltje bleek niet de oplossing en daarom ging ze zelf opzoek naar mogelijkheden om haar bekkenbodem weer te ontspannen.

In gesprek met Steffi von Brunner

 

Ook ik ben bekend met bekkenklachten. Al op jonge leeftijd ontdekte ik dat ik vaginistisch was. Penetratie was niet mogelijk. Het heeft bijna 10 jaar geduurd voor ik in staat was om mijn bekken te ontspannen en pijnloze seks te hebben.

We voelden ons vaak alleen in ons proces. Terwijl wij lang niet de enige vrouwen zijn die hiermee struggelen. Steffi vertelt dat zo’n 7 of 8 van de 10 vrouwen te maken krijgt met bekkenproblemen. Het taboe rondom bekkenklachten maakt dat veel vrouwen geen hulp zoeken en zich alleen voelen in hun zoektocht. Zo jammer, want bekkenklachten kunnen leidden tot andere fysieke klachten, angst voor bijvoorbeeld een uitstrijkje/inwendig onderzoek en weerstand voor seksueel contact.

Om het taboe te doorbreken, spreken we open en eerlijk over onze eigen zoektocht, onzekerheden, angsten en uitdagingen. Dit is de meest persoonlijke podcast ooit geworden. We hopen met ons verhaal andere vrouwen te inspireren om hulp te zoeken, maar ook hoop te geven. Daarnaast deelt Steffi super handige tools die je direct al kunt toepassen wanneer je in meer of mindere mate last hebt van bekkenproblemen.

De podcast is te beluisteren via onderstaande player, maar ook via o.a. iTunes en Spotify.

Benieuwd naar het boek waar Steffi over spreekt en haar werk?

In de podcast vertelt Steffi over een boek vol oefeningen en inzichten. Hiermee doelt ze op het boek Wild Femine. Ik ga het in elk geval bestellen, want volgens maar staat er veel waardevolle informatie in.

Meer over haar buikmassages, workshops en online programma is te vinden op de website van Steffi von Brunner.

Meer over tantra en lichaamswerk

Persoonlijk heb ik bij het loslaten van mijn bekkenklachten veel gehad aan tantra en tantra-massage. Onder andere de workshops die ik volgde bij Sjaak Groenewoud hebben hieraan bijgedragen. Ik sprak met hem over de kracht en werking van tantra. Een podcast die een mooie aanvulling vormt op het verhaal van Steffi.