Daisy da Veiga (1984) is spiritueel leraar voor vrouwen die meer impact willen maken. Daarnaast is zij spreker en auteur van het boek ‘In 10 stappen ontspannen succesvol’.

Van gespannen succesvol naar ontspannen succesvol

Door schade en schande is Daisy wijs geworden. De eerste 10 jaar van haar ondernemerschap heeft zij keihard gewerkt. Ze kon veel, deed veel en wilde nog veel meer. Ze was altijd bezig met haar werk, stond altijd aan. Toen Daisy in 2016 voor het eerst moeder werd, dacht ze het moederschap met gemak aan haar drukke bestaan te kunnen toevoegen. Dat bleek anders uit te pakken. Opeens werd ze gedwongen om uit haar hoofd te komen en in haar lijf te zakken; om vanuit de rationele modus terug te komen bij haar gevoel. Daisy werd zich bewust van de enorme vermoeidheid die ze met zich meedroeg. Ze realiseerde zich dat het tijd werd om rust te nemen, om tijd te creëren om weer met zichzelf en haar eigen gevoel in contact te komen. Na een periode van 1,5 jaar is Daisy nu in staat om ontspannen succesvol te zijn. Ontspannen in haar fysieke lichaam, maar ook in haar hele ‘zijn’: in wie zij is, waar ze is en hoe ze is.

Daisy leerde onvoorwaardelijk van haarzelf te houden

Toen Daisy het contact met zichzelf herstelde en weer ging voelen, ontdekte ze een patroon. Het werd haar duidelijk hoe ze al haar leven lang voorbijging aan haar eigen gevoelens en behoeften. Ze leerde alle aspecten van haarzelf te omarmen. Daisy was gewend om altijd een leider te zijn, anderen te voorzien in hun behoeften en nu leerde ze haarzelf onvoorwaardelijk lief te hebben.

Wat die lange periode van zelfzorg heeft gebracht? Daisy is daar duidelijk in. Ze heeft rust gevonden. Zelfliefde is ontwikkeld. Ze is relaxter geworden.

Kun jij ook wat meer zelfliefde gebruiken, of wil je simpelweg ook ontspannen succesvol zijn? Luister dan vooral de podcast die ik opnam met Daisy da Veiga. De podcast is te beluisteren via onderstaande player, maar is ook te vinden op o.a. iTunes en Spotify.


In deze blog belicht ik slechts 5 tips van Daisy.

1. Start met affirmeren

Van jongs af aan leren we wat wel en niet wenselijk is. Ongemerkt sluipen er zo allerlei overtuigingen in. Overtuigingen van wat wel en niet goed is, van hoe we wel of niet ‘horen’ te zijn. Deze -veelal onbewuste- overtuigingen, kunnen onze groei in de weg staan. Positief affirmeren kan je helpen om terug te komen bij jezelf en je eigen kracht weer te ervaren. Een affirmatie is een korte, positief geformuleerde zin die weergeeft hoe jij je zou willen voelen. Een mooie affirmatie is bijvoorbeeld ‘ik ben goed genoeg’.

In de podcast die ik opnam met Johnny Hendriks legt ook hij uit wat de kracht van affirmeren is.

2. Nodig nieuwe energie uit

Middels bijvoorbeeld een gebed of meditatie kun je heel bewust je eigen energie veranderen. Wanneer jij je eigen energie aanpast, zal alles meebewegen en zich aanpassen. Hoe jij je voelt, bepaalt hoe je leven eruitziet. Als jij denkt en focust op gelukkige dingen dan voel je je ook gelukkiger.

3. Gun jezelf een goed gevoel

Voor veel mensen is spanning een standaard gevoel geworden. Spanning went, maar weet dat je je anders kan en mag voelen. Gun het jezelf om je goed te voelen, om lekker in je vel te zitten. Durf grenzen te stellen, hulp te vragen en voor jezelf te zorgen. Jij mag altijd de keuze maken om jezelf beter te voelen. Handel niet vanuit schuldgevoel, maar vanuit leiderschap.

4. Neem jezelf mee op date

Wanneer je een potentiele partner leert kennen, ga je samen op date en neem je de tijd om elkaar te leren kennen. Je stelt vragen, gaat het gesprek aan, laat jezelf zien, doet leuke dingen met elkaar. Doe dat nu ook eens voor en met jezelf. Gun jezelf een ontspannende massage, of een mooie wandeling over het strand. Ga alleen op vakantie, of buiten de deur ontbijten. Waar word jij blij van? Geef dat aan jezelf en gun jezelf dat ook!

5. Onderzoek je verticale tijdslijn

Meestal leven we horizontaal: doelgericht en planmatig. Zonde, want juist de verticale tijdslijn is zo mooi om te onderzoeken en te ontdekken. De verticale tijdslijn is de beleving waarin je het tijdsbesef helemaal kwijtraakt en kunt opgaan in het moment: een goed gesprek, een mooie zonsondergang… Vanuit hier kun je de diepte in met jezelf en werkelijke verbinding met anderen aangaan.

Benieuwd naar meer tips? 

Droom jij ervan grootse impact te maken en een ontspannen leven te leiden? Ben jij op zoek naar innerlijke rust? Ervaar je tot nu toe vooral stress en onrust, terwijl je je uiterste best doet om een succesvol leven te leiden? Dan is het boek ‘In 10 stappen ontspannen succesvol’ jouw kompas naar een leven vol voldoening.
Het is mogelijk om een leven vol vrijheid te leven én bij te dragen aan het geluk van anderen. Waarom zou je hard werken om succesvol te worden? Leer een hele nieuwe manier van succes aantrekken, zonder jezelf een slag in de rondte te werken. Deze manier heet Magisch Leiderschap. De 10 stappen in dit boek inspireren je tot zelfkennis, geïnspireerde actie en magische impact. Je krijgt in dit boek krachtige tools, zoals doe-, voel- en reflectieopdrachten en gebeden, waarmee jij, net als Daisy da Veiga, jouw weg terug naar ontspanning vindt. Zo ontdek jij opnieuw wie jij bent en dat wat je te zeggen hebt, waardevol is.

Zit onzekerheid je in de weg?

Geïnspireerd, maar twijfel je ook erg aan jezelf? Luister dan naar de podcast die ik opnam met Artjanna Harkhoe-Hulsman, zij is van een onzeker meisje uitgroeit tot een succesvolle zakenvrouw en deelt haar praktische en waardevolle tips om onzekerheid te overwinnen.