Ben jij een dromer? Iemand met veel idealen en grootste plannen, maar weet je niet hoe je deze kunt realiseren? Lees dan vooral verder. Deze blog is speciaal voor jou.

Ik nam een podcast op met Anne Hospers, ondernemerscoach. De podcast is hier te beluisteren. In deze blog deel ik 3 tips van Anne.

1. Ontleed je droom

Vorm een helder beeld van je droom. Wat zou je graag willen? Hoe ziet dat eruit? Kortom, krijg je scherp wat jou binnen die droom aantrekt.

In de podcast geeft Anne het voorbeeld van iemand die droomt van het hebben van een eigen restaurant. Het hebben van een restaurant kan om verschillende dromen gaan: misschien droom je van het ontwikkelen van je eigen recepten, of lijkt het je juist fantastisch om een team te mogen aansturen.

2. Onderzoek je verlangen

Dromen zijn gebaseerd op het verlangen naar een bepaald gevoel. Wat denk jij te voelen, of te ervaren op het moment dat jij jouw droom hebt gerealiseerd? Wat zijn je diepere drijfveren?

Door je verlangen helder te krijgen, kun je ontdekken of jouw droom hier wel op aansluit. Misschien kun je wel iets anders doen om je behoeften te bevredigen.

3. Wat kun je nu al realiseren?

Je hebt nu helder waar je van droomt en waar dat verlangen op is gebaseerd. Sta nu stil bij de vertaalslag naar het ‘hier en nu’. Wat kun je nu al realiseren? Door je droom nu al in het ‘klein’ vorm te geven, kun je toetsen of het überhaupt wel bij je past en kun je de vreugde nu alvast ervaren.

In het geval van het restaurant kan het zijn dat je nu een busje koopt en een festivalseizoen meedraait met een foodtruck. Zo kom je erachter of je het werken in de horeca werkelijk leuk vindt.

Benieuwd naar meer tips?

Luister dan vooral naar de podcast die ik opnam met Anne Hospers. Daarnaast kan ik je de podcast die ik met Ira Nagel opnam, aanraden. Ira is expert op het gebied van manifesteren. De podcast met haar is een mini masterclass geworden om je droomleven te manifesteren.

Foto credits: Annebel Eppinga