Gratis online yoga – Sinds 2020 plaats ik heel regelmatig een gratis online yogales op mijn YouTube kanaal. Deze lessen deel ik doorgaans niet via mijn blog, nieuwsbrief of social media kanalen. Wanneer je geen enkele les wilt missen, raad ik je aan om je te abonneren op mijn kanaal. YouTube laat jou dan weten wanneer er een nieuwe les voor je klaarstaat.

Er staat inmiddels al een goedgevulde bibliotheek met gratis online yoga voor je klaar!

Wat kun je verwachten?

De meeste lessen duren 20 minuten. De ene keer is de les gericht op een specifiek lichaamsgebied, de andere keer ligt de focus op de meer spirituele kant van yoga. Soms vraagt de les om spierkracht en spierspanning, andere keren gaat het vooral over ontspanning en loslaten. De variatie is eindeloos! 

De lessen zijn doorgaans toegankelijk voor zowel beginnende als meer gevorderde yogi’s. Bij blessures zal je zelf goed moeten opletten en voelen wat wel en niet geschikt is voor jou. Bij twijfel sla je een houding over!

Een online les vervangt een ‘face to face‘ les niet. Het is een leuk extraatje, maar ik raad je aan om daarnaast yoga te beoefenen onder toezicht van een docent. Ik heb al talloze keren yogi’s in mijn les gehad die zich allerlei ongezonde bewegingen eigen hadden gemaakt door online yoga te volgen. Je kunt wel denken dat je iets ‘goed’ doet, maar zolang je niet weet hoe de juiste positie voelt, heb je eigenlijk geen idee. Kortom, blijf vooral ook ‘echte’ lessen volgen.

Extra verdieping kun je ook vinden in de yogalessen die ik geef tijdens mijn spirituele retreats op Bali.

Verzoekjes voor een gratis online yogales

Ik hoop jou te helpen met mijn gratis online yoga lessen en je iets waardevols aan te bieden. Ik zou het daarom heel fijn vinden wanneer jij me laat weten waar jij behoefte aan hebt. Zijn er specifieke lichaamsgebieden waar je oefeningen voor zou willen? Wil je meer leren over yogafilosofie, chakra’s of meridianen? Onder de filmpjes op YouTube kun je aangeven waar je behoefte aan hebt.

Ik hoop je met mijn gratis online lessen te inspireren om te blijven bewegen, een yogaroutine op te bouwen en bewuster in het leven te staan. Vergeet je hiervoor niet te abonneren op mijn YouTube kanaal!