Juno Burger is misschien wel de bekendste energiewerker van Nederland. Zijn visie, inzichten en tips komen vaak voorbij in tijdschriften als Flow en Yoga Magazine. Juno werkt met energie, een term die binnen de sector van persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit veel wordt genoemd. Hoewel ik in yoga ook met energie werk, blijft het een vaag begrip voor me. Natuurkunde is nooit mijn talent geweest. Ook nu kan ik me nog voelen als dat jonge meisje uit 3 havo die vol verbijstering naar alle ingewikkelde termen staart en zich afvraagt waarom niemand dit makkelijker kan uitleggen. Het nieuwsgierige, leergierige kind zit ook nog in me. Energie begint me steeds meer te fascineren. Vanuit die fascinatie en frustratie besloot ik om Juno Burger te vragen voor een podcast. Als er iemand is die op heldere wijze over energie kan spreken, dan is hij het wel.

In gesprek met Juno Burger

Juno Burger ziet energie als de bron van al het leven. Water is volgens hem een mooie metafoor voor energie: het kan stromen, vastzitten, polijsten, eroderen of iets in beweging zetten. De expertise van Juno Burger ligt op het gebied van gezondheid, welbevinden en relaties.

Door zijn nuchtere voorkomen en heldere bewoordingen heeft Juno mij mee weten te nemen in het energetisch werk. Hij spreekt over herkenbare thema’s: we kennen allemaal wel het gevoel ‘leeg’ te zijn na een gesprek met een zeker persoon, terwijl er daarvoor nog niets aan de hand was. Hoe kan dit? Wat gebeurt er in de interactie, in de energetische uitwisseling?

Daarnaast spreken we over leven vanuit compassie (en waarom dat zo lastig kan zijn), vrijheid, het voelen en erkennen van emoties en schaduwzijden, bewustzijn en de ‘zoeker‘ en de ‘fixer‘. Net als vele anderen ben ik vaak ‘zoekende’ naar antwoorden of verklaringen om zo te kunnen begrijpen wat ik voel. Als ik die analyse klaar heb, dan is me helder waar het ‘probleem’ is ontstaan en is het tijd om dat te fixen. Juno legt uit waarom die innerlijke zoeker en fixer eigenlijk niets toevoegen.

Ons gesprek heeft geresulteerd in een podcast die interessant is voor iedereen die geïnteresseerd is in persoonlijke groei, spiritualiteit, energiewerk of gewoon benieuwd is naar compassievol leven.

De podcast is te beluisteren via onderstaande player, maar ook via o.a. iTunes en Spotify.

Benieuwd naar het werk van Juno Burger?

Op de website van Juno Burger lees je meer over zijn achtergrond, expertise en werk. Zo is hier alle informatie terug te vinden over de energetische reinigingen die hij geeft, zijn workshops en retraites.

Meer over energie en energetisch werk

De podcast die ik opnam met Juno Burger heeft raakvlakken met andere podcasts. Ira Nagel gaf een mini masterclass in de podcast waarin we spraken over het manifesteren van je droomleven. Ook dit heeft alles te maken met energetisch werk.

Daarnaast is de podcast die ik opnam met Grietje Voeten interessant. Ook zij heeft zich verdiept in energie en energetisch werken. De podcast die ik met haar opnam zit vol concrete tips, duidelijke uitleg en sprekende voorbeelden.