Resi Lankester (1975) is journalist, yogadocent en auteur. In haar boek Na de Val beschrijft ze haar persoonlijke zoektocht die ontstond nadat haar vader in 2001 een einde aan zijn leven maakte.

In gesprek met Resi Lankester

Omdat ik veel overeenkomsten zag tussen onze levenspaden en de rol die yoga daarin speelde, nodigde ik Resi uit om samen een podcast op te nemen. Het resulteerde in een conversatie die mij nog lang bezig heeft gehouden. Yoga heeft mijn leven op positieve wijze weten te beïnvloeden en het was heel bijzonder om te horen hoe ook Resi veel uit haar beoefening van yoga heeft gehaald.  In de podcast delen we onze ervaringen op de yogamat, vinden we herkenning in elkaars verhalen en maken we de vertaalslag tussen yoga en het dagelijks leven.

Yoga als zelfonderzoek

Resi en ik hebben yoga allebei altijd als een methodiek tot zelfonderzoek gebruikt. Dat wat je op de mat doet, laat vaak zien hoe je ook omgaat met thema’s die je in het dagelijks leven tegenkomt. Resi vertelt in de podcast hoe zij in een yogahouding tot de realisatie kwam dat ze er altijd voor zichzelf is, dat ze zichzelf altijd kan opvangen en kan ondersteunen. Zelf heb ik op de yogamat geleerd dat dat het toelaten van emoties vele malen makkelijker is dan ze te onderdrukken.

Als beginnende yogi is het soms nog niet helemaal duidelijk wat de werkelijke waarde van yoga is. Wanneer je jezelf in een onmogelijke positie probeert te wurmen, compleet met alle bijbehorende frustraties dan is het misschien aantrekkelijker om van de mat af te stappen en deze nooit meer op te zoeken. Ons gesprek laat je zien wat kan gebeuren op het moment dat je de confrontatie met jezelf op de mat durft aan te gaan. Wanneer je al langere tijd yoga beoefent, dan zal je ongetwijfeld veel herkenning vinden in onze verhalen en misschien zelfs ook wat verklaringen voor dat wat je tegenkomt op de mat. Tot slot is deze podcast ook interessant voor mensen die worstelen met grote levensvraagstukken en benieuwd zijn of het beoefenen van yoga een manier kan zijn om verder te groeien.

De podcast is via onderstaande player te beluisteren, maar is ook te vinden op o.a. iTunes en Spotify.

Meer weten over Resi Lankester?

Op haar website kun je een gesigneerd exemplaar van haar boek Na de Val bestellen (of via Bol.com). Je leest er ook meer over haar werk als yogi en als journalist. Resi geeft elke woensdagavond Power en Vinyasa yoga bij HotFlowYoga Jordaan.

Meer podcasts over yoga en spiritualiteit

Eerder ging ik in gesprek met yogapsycholoog Tim Schipper. Ook hij deelt zijn persoonlijke ervaring, maar de podcast focust zich op zijn kennis over yoga, psychologie en de combinatie van beiden. Mark Siegenbeek van Heukelom en Jan Geurtz sprak ik beiden over de kracht van meditatie.