Eric Coenen (1973) is ademcoach en geeft ademsessies in zijn praktijk in Rijswijk.

Ademcoaching door Eric Coenen

Een paar maanden geleden was Eric bezig met zijn ademopleiding en nodigde hij mij uit om een sessie bij hem te ervaren. Ik had al enige ervaring met ademwerk en had daardoor al wel de verwachting dat deze sessie me een gevoel van vrijheid zou opleveren. Al die verwachtingen zijn overtroffen. Het was intens, op sommige momenten heftig, maar bovenal bevrijdend. Eric wist me op prachtige, liefdevolle wijze terug te begeleiden naar mijn ware natuur: een staat van onvoorwaardelijke liefde. Zijn rust, begeleiding en warmte zorgden voor een veilige atmosfeer waarin alles er mocht zijn. Het resultaat? Ik voelde me kilo’s lichter, energieker en durfde weer meer te vertrouwen op (de stroom van) het leven.

Na de sessie namen we onderstaande video op waarin we kort stilstaan bij ademcoaching en mijn ervaring van de sessie.

In gesprek met Eric Coenen

Het fijne gevoel van na de sessie ebde langzaam weg, maar vergat ik niet. Nog diep onder de indruk van mijn eigen sessie besloot ik om Eric uit te nodigen voor het opnemen van een podcast. We ademen allemaal, meestal onbewust, hoe kan de adem dan toch zo’n krachtig instrument zijn? Met Eric verken ik de ‘geheimen’ van de ademhaling. Eric geeft concrete tips die je kunt gebruiken om je adem te gebruiken om meer rust en ontspanning te ervaren en legt uit hoe de adem kan worden gebruikt bij het loslaten van spanningen en trauma’s.

De podcast is te beluisteren via onderstaande player, maar is ook te vinden op o.a. iTunes en Spotify.

Zelf een sessie ademcoaching ervaren?

Eén van de ademoefeningen die Eric noemt, heb ik opgenomen zodat je online mee kunt doen. Ademhalingsoefening Nadi Sodhana is hier te vinden.

Daarnaast ontvangt Eric Coenen je graag in zijn praktijk in Rijswijk. Een sessie ademcoaching duurt zo’n 1,5 uur en kost €75,-. Meer informatie, of een afspraak maken, kan door contact op te nemen met Eric. Hij is bereikbaar op telefoonnummer: 06-51968752 of per mail op: ericcoenen@yahoo.com

Benieuwd welke andere methodieken ook zo’n helend effect kunnen hebben?

Luister dan ook naar de podcasts die ik opnam met Jan Geurtz, Mark Siegenbeek van Heukelom en Resi Lankester. Met Jan en Mark sprak ik over de krachtige werking van meditatie. Met Resi ging ik in gesprek over de meerwaarde van yoga in het proces van persoonlijke en spirituele beoefening.