Denny Mouqué heeft een achtergrond als pedagoge, trainer, coach, mediator en geeft daarnaast begeleiding aan intervisiegroepen. Denny mag zichzelf inmiddels communicatie-expert noemen. Zij heeft zich gespecialiseerd in de methodiek geweldloze communicatie.

Geweldloze communicatie

Bewust of onbewust zenden we heel de dag signalen uit waardoor we continu bezig zijn met communicatie. Heel wat relaties (in de breedste zin van het woord) hebben aardig wat te stellen door miscommunicaties, onuitgesproken verlangens en verborgen agenda’s. We kunnen onszelf en elkaar makkelijk voor de gek houden door allerlei fancy communicatietechnieken toe te passen en zo te krijgen wat we willen.

Geweldloze communicatie is een methodiek waarbij je met de juiste intenties en oprechte bedoelingen het contact aangaat. Het vraagt kwetsbaarheid en moed om jezelf op deze wijze te presenteren, maar zorgt ook voor diepgaande en liefdevolle contacten. Wanneer jij besluit je communicatie aan te passen, zal de dynamiek met de ander veranderen. Verlang je naar diepgaandere contacten, meer verbinding, of wil je je vaker gehoord/gezien voelen? Dan past geweldloze communicatie waarschijnlijk goed bij jou.

In gesprek met Denny Mouqué over geweldloze communicatie

Nadat ik een (online) workshop over geweldloze communicatie had gevolgd bij Denny Mouqué besloot ik om haar uit te nodigen voor een podcast. Ik dacht dat ik afgelopen jaren al veel had geleerd over communicatie en mijn (onbewuste) valkuilen daarin, maar tijdens de workshop kwam ik nog veel meer tegen. Daarnaast kreeg ik praktische handvatten om werkelijk iets te kunnen veranderen in mijn manier van communiceren. Ik realiseerde me dat als we allemaal wat meer vanuit geweldloze communicatie zouden communiceren de wereld heel wat liefdevoller zou zijn. 

Met Denny ga ik in gesprek over de verschillende stappen die geweldloze communicatie bevat. Aan de hand van herkenbare voorbeelden en concrete tips geeft zij het geheel wat meer ‘kleur’, zodat je na het beluisteren van de podcast zelf ook in staat bent om jouw manier van communiceren te verbeteren.

De podcast is te beluisteren via onderstaande player, maar is ook te vinden op o.a. iTunes en Spotify.

Zelf een workshop geweldloze communicatie volgen?

Op 9 november 2020 van 9.30-12.30 uur geeft Denny Mouqué weer een online workshop. De kosten bedragen €20,- en opgeven kan door haar te mailen: denny.mouque@gmail.com

Meer informatie over Denny is te vinden op haar website.

Benieuwd naar andere manieren om je relaties te verbeteren?

Luister dan ook naar de podcasts die ik opnam met Jan Geurtz, Hannah Cuppen en Patrick Kicken. Jan Geurtz vertelt op heldere wijze over lijden en de manier waarop lijden vaak wordt veroorzaakt door verlangens die we bij een ander neerleggen. Met Hannah Cuppen heb ik een openhartig gesprek over bindingsangst en verlatingsangst en de liefdesbange dans die tussen beiden ontstaat, communicatie speelt hier een grote rol in. Patrick Kicken spreekt over leven vanuit liefde en non-dualiteit.