Een tijdje geleden verscheen in Glamour een artikel waarvoor ik werd geïnterviewd: Afgemat – de donkere kant van yoga. Een deelnemer van een yogavakantie die ik op Corfu gaf, schreef voor Flair een artikel over haar persoonlijke ervaring: Mama gaat een week op yogavakantie. Verder is een artikel over mijn millennial twijfels verschenen in Marie Claire.

Toch kwam de mail van Rosa Koelemeijer, hoofdredacteur van de glossy Wendy, als een complete verrassing. De redactie was bezig met het maken van een nummer met als thema ‘Happy & Healthy’ en daarvoor wilde zij graag een artikel schrijven over het spirituele pad van verschillende dames. Ze had mijn website bekeken en dacht dat mijn verhaal de duizenden lezers zou aanspreken. Of ik wilde meewerken aan dit artikel. Natuurlijk wilde ik dat!

Naar aanleiding van verschillende interviews schreef Koelemeijer het artikel ‘Zoek jezelf zuster’. Dit artikel is gepubliceerd in de Wendy, nummer 28. zomer 2019.

De introverte harmonieuze

Het artikel begint met een test die je helpt uitzoeken welk spirituele type jij bent. Uit deze test kom ik als ‘introverte harmonieuze’. Dit type geeft onder andere aan dat ik onderzoekend ben ingesteld en creatief en flexibel ben. In de Wendy is de test terug te vinden zodat ook jij kunt uitzoeken welk type je bent en krijg je tips.

Als introverte harmonieuze vertel ik hoe mijn zoektocht naar zingeving ooit begon. Yoga hielp mij ooit van mijn (chronische) rugklachten af en na een sabbatical in India koos ik ervoor om van yoga mijn werk te maken.

Yoga veranderde mijn leven

Hoewel ik yoga vreselijk saai en zweverig vond, merkte ik al heel snel dat het mijn fysieke pijn verminderde. Redenen genoeg om aan yoga te blijven doen. Na een paar jaar werd ik besmet met het ‘yoga virus’. Ik leerde heel langzaam luisteren naar mijn lichaam, ontdekte patronen en angsten. Ik ging op onderzoek uit en wilde steeds meer leren en begrijpen.

Toen ik op mijn 24e net uit een vreselijk ongezonde relatie kwam, ongelukkig was met mijn nieuwe baan, weer bij mijn ouders woonde en echt niet meer wist hoe ik uit dit dal kon opkrabbelen, besloot ik om een sabbatical te nemen. Het was tijd om mijn leven anders in te richten.

Als ‘vlucht’ voor de realiteit besloot ik om naar India af te reizen. Een yogaopleiding zou me vast helpen bij het creëren van innerlijke rust, zodat ik daarna over mijn toekomst zou kunnen nadenken.

De antwoorden kwamen. Dat knagende gevoel waar ik in elke baan last van had, verdween op het moment dat ik in India voor de groep stond. Hier kwam ik thuis bij mezelf.

Het hele verhaal is te lezen in Wendy!

Mijn spirituele pad in Wendy

Meer lezen over spiritualiteit?