Regelmatig geef ik les tijdens de yogavakanties van Jojamis en dat roept veel vragen op:

‘Hoe is dat nou, zo’n yogavakantie?’
‘Wat moet ik me voorstellen bij een yogavakantie?’
‘Zou het iets voor mij zijn?’

Vaak kom ik niet heel veel verder dan vage omschrijvingen als ‘intens’, of ‘bijzonder’. Wat er tijdens zo’n vakantie gebeurt, is eigenlijk niet onder woorden te brengen. Daarnaast ben ik altijd aan het werk en beleef ik de vakanties anders dan deelnemers.

Afgelopen oktober ging Mirjam Rosema-Verhulst een weekje met ons mee naar Corfu. Voor het weekblad Flair schreef zij een artikel over haar ervaringen.

Het artikel ‘Mama staat een weekje uit’ is gepubliceerd in Flair 46 en ligt van 14 t/m 20 november in de winkels.

Wat ik niet kan, kan Mirjam wel

Waar ik altijd weer naar woorden zoek om mijn ervaringen te beschrijven, heeft Mirjam daar klaarblijkelijk weinig moeite mee. In meerdere pagina’s omschrijft zij op eerlijke en kwetsbare wijze hoe zij haar yogavakantie op Corfu heeft ervaren. Zij weet woorden als ‘intens’ en ‘bijzonder’ heel genuanceerd en gedetailleerd uit te leggen.

Even waande ik me weer op Corfu

Met een brok in mijn keel heb ik het verhaal van Mirjam gelezen. Ik waande me weer even terug op Corfu en zag mezelf weer staan naast de massagetafel met een huilende Mirjam naast me. Al snel werd me toen duidelijk dat er tranen van geluk over haar wangen rolden. Ik heb zelden iemand zo vol liefde en genegenheid over haar gezin horen spreken. Die liefde vormt ook de rode draad in haar artikel.

Wat een prachtig voorbeeld geeft zij hier aan alle vrouwen van Nederland: houden van en zorgen voor je gezin kan heel goed samengaan met soms even een stapje terugdoen en jezelf ruimte geven om te genieten, te ontwikkelen en tot bezinning te komen.

Als jij je afvraagt of zo’n yogavakantie iets voor jou is, lees dan het verhaal van Mirjam. En, weet dat je volgend jaar weer welkom bent om zelf een kijkje te nemen achter dat ‘magische deurtje’.

Mama staat een weekje uit