De publicaties volgen zich in rap tempo op! Oktober 2018 verscheen in Glamour een artikel waarvoor ik werd geïnterviewd: Afgemat – de donkere kant van yoga. Een deelnemer van een yogavakantie die ik op Corfu gaf, schreef voor Flair een artikel over haar persoonlijke ervaring: Mama gaat een week op yogavakantie. Door Wendy werd ik benaderd om mee te werken aan een interview voor de editie zomer 2019. Het artikel Zoek jezelf zuster’ verscheen onlangs.

Daarna werd ik benaderd door Channa Brunt. Zij was als freelancer bezig met een artikel voor Marie Claire waarin zij wilde schrijven over de zoektocht naar geluk van millennials. Naar aanleiding van verschilde interviews schreef Brunt het artikel ‘Even resetten’. Dit artikel is gepubliceerd in Marie Claire, juni 2019.

Van een afstandje bekijken waar je echt gelukkig van wordt

In 2016 bleek uit Amerikaans onderzoek dat 60% van de millennials openstond voor een nieuwe baan, 21% daarvan was het afgelopen jaar al van baan gewisseld. Millennials hebben keuzestress, ook als het aankomt op het vinden van hun droombaan. Ik weet er alles van. Net als de 2 andere vrouwen uit dit interview gaf ik mijn baan en zekerheid op om mijn leven van een afstandje te bekijken.

Een sabbatical zette mijn leven op zijn kop

Pas 16 was ik toen ik een ‘grote mensen baan’ in het basisonderwijs kreeg aangeboden. Ik besloot om verder te studeren in deeltijd en bleef werkzaam in de pedagogische sector. Ik beklom de carrièreladder razendsnel, maar had altijd het gevoel dat ik iets ‘miste’. Wat wist ik niet. Dat gevoel bleef knagen, ook toen ik het roer omgooide en het bedrijfsleven in ging.

Toen ik op mijn 24e net uit een vreselijk ongezonde relatie kwam, ongelukkig was met mijn nieuwe baan, weer bij mijn ouders woonde en echt niet meer wist hoe ik uit dit dal kon opkrabbelen, besloot ik om een sabbatical te nemen. Het was tijd om mijn leven anders in te richten.

Als ‘vlucht’ voor de realiteit besloot ik om naar India af te reizen. Een yogaopleiding zou me vast helpen bij het creëren van innerlijke rust, zodat ik daarna over mijn toekomst zou kunnen nadenken.

De antwoorden kwamen. Dat knagende gevoel waar ik in elke baan last van had, verdween op het moment dat ik in India voor de groep stond. Hier kwam ik thuis bij mezelf.

Het hele verhaal is te lezen in Marie Claire.

Even resetten in Marie Claire

Is de millennial problematiek herkenbaar voor je?

Met Jasper Scholten, millennial expert en Nienke Wijnants, psycholoog, ging ik in gesprek over de zingevingsvraagstukken waar millennials vaak tegenaan lopen. In de podcast met Jasper Scholten deelt hij waardevolle tips voor millennials op de werkvloer. De podcast met Nienke Wijnants focust zich op de zingevingsvraagstukken waar zowel generatie X als millennials meekampen.

Meer lezen over millennials?