De drijfveer achter veel van onze handelingen en keuzes is het ervaren van geluk. In essentie willen we ons allemaal gelukkig voelen. Veel boeken en blogs pretenderen tegenwoordig dat geluk maakbaar is. Dat idee berust deels op de waarheid.

Ongeveer 50% van je geluksgevoel is erfelijk bepaald. Slechts 10% is afhankelijk van externe factoren: de wijk waarin je woont, je partner, werk, inkomsten etc. De overige 40% heb je zelf in de hand, dit deel is maakbaar. Je hebt dus tot op zekere hoogte invloed op de mate waarin jij je wel of niet gelukkig voelt. In deze video een geluksoefening om de 40% waar je zelf invloed op hebt te stimuleren.

Een geluksoefening voor 21 dagen

Bovenstaand een video waarin ik een geluksoefening met je deel. Deze oefening doe je gedurende 21 dagen en zal je helpen bij het ontwikkelen van een positieve mindset. In slechts 5 minuten per dag leer je om bewuster stil te staan bij de mooie dingen in je leven.

Meer oefeningen om je geluksgevoel te verhogen

Focussen op geluk maakt gelukkig. Het beoefenen van yoga kan hierbij behulpzaam zijn. Yoga maakt je bewuster van wie je bent en wat je doet, maar stimuleert ook de aanmaak van gelukshormonen. Tijdens een yogasessie in omgeving Rijswijk kunnen we focussen op geluksoefeningen. Ook tijdens yogavakanties is er veel aandacht voor geluk en doen we bijna dagelijks een geluksoefening.

Meer lezen over geluk?