Onze hersenen verschillen niet enorm met dat van onze voorouders, de oermensen. Je kunt je wel voorstellen dat zij vroeger op hun lichaam moesten vertrouwen. Zij hadden hun zintuigen nodig om gevaarlijke situaties te herkennen zodat ze daar vervolgens adequaat naar konden handelen. Ons lichaam bevat diezelfde eeuwenoude wijsheid en geeft ons gedurende de dag allerlei signalen om aan te geven hoe het werkelijk met ons gaat. Omdat wij doorgaans niet aan groot gevaar worden blootgesteld, hebben we onszelf aangeleerd om die signalen te negeren. We denken vooral te weten wat ons lichaam aangeeft. Dat is precies waar het misgaat: we zijn zo druk met ‘denken’ in plaats van ‘voelen’.

Misschien heb je ooit zelf een burn-out gehad of heb je iemand gesproken die dat heeft ervaren. Vaak geven mensen met een burn-out aan dat ze achteraf gezien een hoop signalen hebben genegeerd. Voor je lichaam afstevent op een burn-out, zijn er al vele signalen geweest, heeft je lichaam al vaak op de rem getrapt. Belangrijk is dan ook om weer te leren luisteren naar je lijf en lichaamsbewustzijn te creëren.

Met een simpele oefening leer je om weer bewust te worden van de subtiele signalen van je lichaam.

Meer lichaamsbewustzijn creëren? 

Misschien merk je door de oefening op (of weet je dit al langer) dat je meer lichaamsbewustzijn mag creëren, maar ook dat je beter mag gaan luisteren naar jouw eigen grenzen. Patronen zijn vaak lastig te doorbreken en valkuilen liggen altijd op de loer. Yoga coaching kan je helpen om je bewust te worden van je fysieke lichaam, je valkuilen en wensen.

Ook voor medewerkers in het bedrijfsleven bied ik voldoende mogelijkheden. Zo geef ik stoelyoga en yoga op de mat binnen bedrijven. Er zijn verschillende mogelijkheden, waarbij je kunt denken aan losse workshops, of langere cursussen. Dit kan eventueel worden aangeboden in combinatie met mindfulness op het werk. Ik informeer je graag over de mogelijkheden, dus neem vooral contact met me op!