Op Yoga Online geniet je van meer dan 400 online yogalessen, meditaties en ademoefeningen van de beste Nederlandstalige docenten. De yogalessen zijn geschikt voor beginners en gevorderden en je hebt keuze uit 25 yogastijlen, van Ashtanga tot Vinyasa en Yin.

Voor Yoga Online maakte ik een serie van 4 lessen over de psoas, de spier van de ziel.

Yoga voor de psoas, de spier van de ziel

De psoas spieren liggen diep in het heupgebied. Ze verkrampen als we heftige emoties ervaren die stress of spanning geven. Dat zit zo: bij stress zenden onze hersenen razendsnel een signaal uit naar de psoas om in actie te komen om te vechten, vluchten of bevriezen. Het is een reactie van ons brein uit de tijd dat we nog achtervolgd werden door brullende beren, gedurende de dag talloze keren geactiveerd. Dat kan tot verkrampingen leiden. Allerlei ‘onverklaarbare’ klachten als nekpijn, lage rugklachten of menstruatiepijn kunnen worden veroorzaakt door stijve, verkrampte of overbelaste psoas spieren. Het is dus zaak om de spanning in de psoas weg te laten vloeien, bijvoorbeeld door dagelijks een eenvoudige yogastretch te doen.

4 online yogalessen voor de psoas

Abonnees van Yoga Online of het tijdschrift Yoga by Happinez, kunnen kiezen uit 4 verschillende yogalessen voor de psoas:

Yin Yang yoga met psoas visualisatie (34 minuten)
Yoga voor een soepele en ontspannen psoas (25 minuten)
Stress relief yoga voor de psoas (22 minuten)
Stretch je psoas spieren (8 minuten)