5 ELEMENTEN RETREAT OP BALI


7 T/M 18 NOVEMBER 2023

Sabrina Soebhan
spiritueel retreat bali, yoga retreat bali

Voor wie?

dit spiritueel retreat is voor levensgenieters die open staan voor spirituele groei en willen leren van andere culturen.

Dit retreat focust op een verbinding tussen je hoofd, hart en buik: je ratio, gevoel en innerlijk weten. Het draait om zingeving, verbinding met jezelf en anderen en persoonlijke groei.

Je gaat de kracht van emotionele, mentale en spirituele verdieping te ervaren. Je gaat eerlijk op jezelf reflecteren, je gevoelsleven verder onderzoeken en contact maken met je diepere weten. Er is aandacht voor het verruimen van je bewustzijn, het omarmen van je kwetsbaarheid, innerlijke vrijheid, zelfkennis, acceptatie en (zelf)liefde. Op speelse wijze bevrijd je jezelf van oude patronen en overtuigingen, zodat je optimaal van het leven kunt genieten. 

Maak een verdiepingsslag op het gebied van persoonlijke en spirituele groei. Dit vraagt om een stabiele basis in jezelf. Wanneer je kampt met een depressie, burn-out , verslaving of andere psychische klachten, is dit niet de juiste plek voor je.

Wanneer je flexibel van geest bent en open staat voor andere mensen en culturen dan zit je hier goed. Op Bali kennen ze andere gebruiken en gaan dingen niet altijd zoals je bent gewend. Dat vraagt om glimlachend meebewegen met dat wat het leven brengt. 

De yoga- en meditatiesessies zijn toegankelijk voor elk niveau, maar enige ervaring met yoga en/of meditatie is aan te raden, zodat we ook hierin de diepte kunnen verkennen. Je begrijpt dat yoga uit meer bestaat dan beweging en staat ervoor open om de yogafilosofie in het dagelijks leven te integreren. Dat betekent dat we voor maaltijden een moment van stilte hebben en dat we focussen op een positieve mindset waarbij we met woorden en gedrag bijdragen aan het welzijn van onszelf en anderen. Daarnaast is het gebruik van alcohol/drugs tijdens het retreat NIET toegestaan. Werken op diepere bewustzijnslagen en het onderbewustzijn gaat niet samen met verdovende middelen. 

Tot slot is het belangrijk om over een gemiddelde conditie te beschikken. De tempels die we bezoeken bestaan uit (veel) trappen. We nemen hier de tijd voor, maar het noodzakelijk dat je in staat bent deze zelfstandig af te dalen/te beklimmen. Ook tijdens andere programma onderdelen, is het belangrijk dat je in staat bent om een stuk te kunnen lopen en klimmen op minder begaanbare paden. Niets gevaarlijks, maar verwacht niet altijd voetpaden.

WAAROM DIT RETREAT OP BALI?​

Op het eiland van de Goden, maak je tijdens dit retreat contact met de wijsheid van de natuur,  je innerlijk weten en de authentieke Balinese cultuur.

Omgeven door de jungle hebben we een prachtige accommodatie. In 10 minuten wandel je naar het spirituele hart van Bali: het centrum van Ubud. Of kies voor gemak en maak gebruik van de dagelijkse, gratis shuttle. 

Ubud is afgeleid van het Balinese woord Ubad, dat medicijn betekent. In Ubud vinden velen ‘healing’ en innerlijke rust. Hier zijn talloze (internationale) restaurants, spirituele winkels, prachtige kleding, markten en tempels. Je kunt uren rondwandelen en je vergapen aan de prachtige decoraties, Balinese tempels en inwoners die in hun kleurrijke kledij voorbij komen. 

Dit is de ideale plek om bezinning, cultuur en vakantie met elkaar te combineren.

Uniek aan dit retreat is de combinatie tussen alle aspecten van het leven. Het programma staat in het teken van de 5 elementen en kan zomaar een grote transformatieve ervaring zijn. De elementen bestaan uit aarde, water, vuur, lucht en ether. Alles in het leven bestaat uit één of meerdere elementen en hun bijbehorende kwaliteiten. Met elkaar vormen ze een eenheid. 

De elementen zijn in alle aspecten van het retreat terug te vinden, waardoor op alle vlakken een balans ontstaat. Er is aandacht voor de weg naar binnen, maar ook aandacht voor de verbinding met de wereld om je heen. Er is diepgang, maar ook ruimte om te genieten van de kleine dingen in het leven. De groep vormt een veilige bedding, maar je hebt ook tijd voor jezelf. Cultuur, natuur en spiritualiteit wisselen elkaar af. En dat alles met een gezonde dosis humor. 

DAGPROGRAMMA

DAG 1

15.00 uur: aankomst
18.00 uur: yoga/meditatie (aarde element)
19.00 uur: diner
20.30 uur: traditionele vuurceremonie

DAG 2

7.30 uur: yoga (lucht element)
8.30 uur: ontbijt
10.30 uur: traditionele kleding kopen
13.00 uur: tempelbezoek + meditatie
19.00 uur: diner
20.30 uur: yoga nidra

DAG 3

7.30 uur: yoga/meditatie (vuur element)
8.30 uur: ontbijt
10.00 uur: workshop master je mindset

16.00 uur: kookworkshop
19.00 uur: diner

DAG 4

7.30 uur: yoga/meditatie (water element)
8.30 uur: ontbijt
10.00 uur: vertrek naar Uluwatu
15.30 uur: tempelbezoek
19.00 uur: traditionele dans
20.30 uur: diner

DAG 5

7.30 uur: medicijnwandeling
9.00 uur: ontbijt
10.00 uur: creatieve workshop
19.00 uur: diner:
20.30 uur: yoga/meditatie (ether element)

DAG 6

7.30 uur: yoga/meditatie (water element)
8.30 uur: ontbijt
19.00 uur: diner
20.30 uur: waterceremonie

DAG 7

7.30 uur: yoga/meditatie (aarde element)
8.30 uur: ontbijt
14.00 uur: traditionele workshop
15.30 uur: aardeceremonie
19.00 uur: diner

DAG 8

2.00 uur: vertrek naar Mount Batur
4.00 uur: beklimming Mount Batur
7.30 uur: meditatie
8.00 uur: ontbijt
9.30 uur: warmwaterbronnen
16.00 uur: terug in Ubud

DAG 9

7.30 uur: yoga/meditatie (lucht element)
8.30 uur: ontbijt
10.00 uur: schrijfworkshop
16.00 uur: bezoek spiritueel centrum (inclusief meditatie, vuurceremonie en kirtan)
20.00 uur: diner

DAG 10

7.30 uur: yoga/meditatie (vuur element)
8.30 uur: ontbijt

DAG 11

7.30 uur: psoas release
8.30 uur: ontbijt
10.00 uur: workshop op een andere tijdlijn stappen
19.00 uur: diner
20.30 uur: afscheidsceremonie

DAG 12

7.30 uur: yoga/meditatie (aarde element)
8.30 uur: ontbijt
10.00 uur: uitchecken en vertrek

keuze huisjes & tarieven

Inclusief

Exclusief

GARANTIES & BOEKEN

Dit retreat gaat gegarandeerd door, er is geen minimum aantal deelnemers. Het maximum aantal deelnemers is 15. 

Everything is Om is aangesloten bij STO, een garantieregeling. Dit is wettelijk verplicht en garandeert dat jij je geld terugkrijgt wanneer de aanbieder failliet gaat. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Wanneer je boekt, doe je binnen 14 dagen een aanbetaling van 25% van de reissom aan STO Garant. De rest van de betaling, voldoe je uiterlijk 95 dagen voor vertrek aan STO Garant.

Alle reisvoorwaarden kun je hier vinden. 

Boeken kan door een mail te sturen naar sabrina@everything-is-om.nl of door het contactformulier via onderstaande knop in te vullen. Geef in je mail aan welk huisje je wilt boeken. Binnen 24 uur ontvang je een mail met aanvullende informatie om je boeking definitief te maken. Check vooral ook je spambox!

VEELGESTELDE VRAGEN

Waar kan ik mijn vliegticket boeken?
Websites zoals Skyscanner en Momondo geven je een overzicht van mogelijke vluchten en prijzen. Je dient je eigen vlucht te boeken. 

Heb ik een visum nodig?
Ja, een toeristenvisum van +/- €35,- koop je op de luchthaven na aankomst. Je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn.

Moet ik gevaccineerd zijn?
Reizigers die een volledige dosis COVID-19-vaccinatie hebben gekregen (minimaal 2 vaccins, of 1 van het Johnson & Johnson-vaccin) hoeven bij aankomst in Indonesië geen negatieve PCR-test te laten zien en hoeven ook niet in quarantaine. Ben je niet gevaccineerd dan dien je op eigen kosten 5 dagen in quarantaine te gaan. Dit kan NIET op de locatie van het retreat. 

Hoeveel tijdverschil is er?
Op Bali is het 6 uur later. Om een jetlag te voorkomen, adviseer ik je om 1 of 2 dagen voor aankomst van het retreat aan te komen op Bali.

Wat is de voertaal van het retreat?
Nederlands, maar de lokale partners spreken uitsluitend Engels. Enige kennis van de Engelse taal is aanbevolen, al kan er altijd het één en ander worden vertaald. 

Wanneer kan ik deelnemen?

7-18 november 2023. 

Kan ik tijdens het retreat ook een privé-sessie boeken?
Er is beperkt ruimte om een healing of sessie met één van de Balinese priesters/healers te boeken. Bodywork sessies met Sabrina kunnen niet worden geboekt. 

Hoeveel moet ik reserveren voor persoonlijke uitgaven?
Ontbijt en bijna alle diners zijn inclusief. Overige uitgaven heb je zelf in de hand en kun je op Bali zo goedkoop of duur maken als je wil.

Voor zo’n €200,- kun je je waarschijnlijk meer dan goed vermaken zonder erg op je uitgaven te letten. 

de begeleiding

Met een achtergrond als pedagoog, yogadocent, tantra trainer en massagetherapeut sta ik, Sabrina Soebhan, al 16 jaar voor groepen. Ik begeleid corporates bij stressmanagement,  geef lichaamsgerichte therapie, schrijf voor verschillende media over spiritualiteit en heb in samenwerking met Jojamis meer dan 30 yogavakanties in Nederland, België, Tenerife en Corfu begeleid. In de video onderaan deze pagina krijg je een indruk van mijn dagelijkse werkzaamheden, visie en krijg je een inkijkje op het prachtige Bali.

Begin 2021 kwam ik voor het eerst op Bali. Sindsdien woon ik daar het grootste deel van het jaar. Doordat ik een relatie heb gehad met een Balinese priester en op traditionele wijze met zijn familie heb samengewoond, heb ik de cultuur, religie en gebruiken van Bali goed leren kennen. Ik heb een groot netwerk opgebouwd en zie het als mijn missie om mijn ’thuis’ iets terug te geven door een retreat zonder winstoogmerk te organiseren. Alle lokale ondernemers krijgen eerlijk betaald. 

Mijn uiteenlopende kennis en ervaring bundel ik in dit retreat. In de ochtend/avondlessen begeleid ik je door yoga, tantra en meditatie oefeningen. De overige programma onderdelen vormen hier een verdere verdieping op. Ik besteed veel aandacht aan de integratie van de opgedane ervaringen en kennis.

Op Bali leerde ik Balinese priesters, healers en sjamanen kennen die zich al jarenlang toewijden aan hun spirituele beoefening en het begeleiden van de lokale gemeenschap. Exclusief voor dit retreat zullen zij ceremonies begeleiden en authentieke workshops verzorgen.

In samenwerking brengen wij Oosterse spiritualiteit en Westerse wetenschap samen. Door onze krachten te bundelen zijn we in staat om een liefdevolle bedding te creëren waarin je leert hoe je Oosterse filosofie kunt toepassen in je Westerse leefstijl.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant