OVER MIJ2019-10-02T16:11:43+00:00
everything is om logo

SABRINA SOEBHAN

Neem contact op

RUGKLACHTEN

Al op jonge leeftijd kreeg ik te horen dat ik moest leren leven met de rugklachten die ik had. Ik leerde er op mijn manier mee omgaan: ik trok mijn hoogste hakken aan en verbeet de pijn. Dat symboliseerde hoe ik op dat moment in het leven stond. Pijn, verdriet en woede stopte ik diep weg. Ik verlangde naar innerlijke rust, maar wist niet hoe ik dat kon creëren. Tijdens mijn studie pedagogiek kwam er meer berusting. Ik leerde mezelf beter kennen en begrijpen. In diezelfde tijd kwam yoga op mijn pad. Hoewel ik de lessen als zweverig en saai bestempelde, ervoer ik al snel de fysieke voordelen. Mijn pijnklachten verminderden en verdwenen na verloop van tijd. Zo ontwikkelde ik een haat-liefdesverhouding met yoga. Op de mat werd ik continu met mezelf geconfronteerd: ik was perfectionistisch, faalangstig en had geen enkel contact met mijn lichaam. Yoga maakte veel emoties los. Mijn lichaam vertelde me iets, maar ik begreep niet wat. Nieuwsgierig zette ik mijn eerste voorzichtige stappen op het yogapad.

SABBATICAL NAAR INDIA

Ogenschijnlijk ‘verkeerde’ keuzes, zorgden ervoor dat ik tijdens een sabbatical naar India vertrok. Ik wilde al mijn zorgen achter me laten en luisterde naar het fluisterende stemmetje van mijn intuïtie dat me vertelde dat yoga me nog veel meer kon brengen. Ik volgde een 200-uurs opleiding tot ashtanga vinyasa yogadocent. In India viel alle innerlijke onrust weg. Ik kwam thuis bij mezelf. Ik vond zingeving, voldoening en verbinding. Dat waar ik al jaren naar zocht, vond ik hier. Voor het eerst voelde ik me compleet. Ik leerde om het contact met mezelf aan te gaan. Contact dat veel dieper ging dan de vele reflecties die ik tijdens mijn studie Pedagogiek had uitgevoerd.

HART VOLGEN

Terug in Nederland, besloot ik om mijn hart te volgen en yogales te gaan geven. Ik verdiepte me in meerdere yogastijlen en breidde mijn kennis later uit met mindfulness, meditatie en massage. Ik heb een holistisch mensbeeld en geloof dat alles met elkaar is verbonden. Middels yoga wil ik anderen begeleiden bij het aangaan van contact met zichzelf. Ik zie de beoefening van yoga als metafoor voor het leven. Dat wat wij op de mat doen, doen wij ook vaak in ons dagelijks leven. Yoga laat zien hoe we met onze grenzen omgaan, leert ons bewust te worden van onze behoeften en leert ons bovenal dat te creëren waar we naar verlangen. Ik zie het als mijn missie om anderen te helpen bij het verkrijgen van inzichten en bewustwording. Voel je welkom om een les te ervaren!

NIEUWSTE ARTIKELEN