OVER MIJ2021-08-09T14:07:39+02:00
everything is om logo

SABRINA SOEBHAN

Sabrina Soebhan, yoga Rijswijk, pilates Rijswijk, everything is om
Neem contact op

Toen ik op jonge leeftijd hoorde dat ik moest leren leven met de rugklachten die ik ervoer, leerde ik daar op mijn eigen manier mee om te gaan: ik trok mijn hoogste hakken aan en verbeet de pijn. Dat symboliseerde hoe ik op dat moment in het leven stond. Pijn, verdriet en woede stopte ik diep weg. Ik verlangde naar innerlijke rust, maar wist niet hoe ik dat kon creëren. Tijdens mijn studie pedagogiek kwam er meer berusting. Ik leerde mezelf beter kennen en begrijpen. In diezelfde tijd kwam yoga op mijn pad. Hoewel ik de lessen als zweverig en saai bestempelde, ervoer ik al snel de fysieke voordelen. Mijn pijnklachten verminderden en verdwenen na verloop van tijd. Zo ontwikkelde ik een haat-liefdesverhouding met yoga. Op de mat werd ik continu met mezelf geconfronteerd: ik was perfectionistisch, faalangstig en had geen enkel contact met mijn lichaam. Yoga maakte veel emoties los. Mijn lichaam vertelde me iets, maar ik begreep niet wat. Nieuwsgierig zette ik mijn eerste voorzichtige stappen op het yogapad.

SABBATICAL NAAR INDIA

Ogenschijnlijk ‘verkeerde’ keuzes, zorgden ervoor dat ik tijdens een sabbatical naar India vertrok. Ik wilde al mijn zorgen achter me laten en luisterde naar het fluisterende stemmetje van mijn intuïtie dat me vertelde dat yoga me nog veel meer kon brengen. In India viel alle innerlijke onrust weg. Ik kwam thuis bij mezelf en vond zingeving, voldoening en verbinding. Dat waar ik al jaren naar zocht, vond ik hier. Voor het eerst voelde ik me compleet. Ik leerde om het contact met mezelf aan te gaan. Contact dat veel dieper ging dan de vele reflecties die ik tijdens mijn studie Pedagogiek had uitgevoerd.

HET BEGON ALLEMAAL MET YOGA

Terug in Nederland, besloot ik om mijn hart te volgen en yogales te gaan geven. Ik gaf les bij verschillende sportscholen en yogastudio’s in Rijswijk en Den Haag. Al snel ontdekte ik dat deze lessen onvoldoende tijd en ruimte boden om verdieping aan te brengen en zo begon ik met het geven van verdiepende workshops en cursussen. Daarnaast breidde mijn kennis later uit met mindfulness, meditatie, massage en coaching.

In de jaren die volgden, ging ik mij steeds meer bezighouden met stressreductie en werd ik veel gevraagd voor workshops en trainingen binnen het bedrijfsleven. Yoga en mindfulness vormden de basis hiervoor, maar steeds vaker ontstond een combinatie met coaching en mindset.

DE KRACHT VAN VERBINDING

Inmiddels heb ik een verdiepingsslag gecreëerd. Eerder zag ik yoga net zoals veel van mijn collega’s als een vorm van beweging. Tegenwoordig heb ik de focus verplaatst en is yoga slechts een middel geworden om anderen te begeleiden bij het aangaan van verbinding, in eerste instantie met zichzelf. Yoga combineer ik met andere invalshoeken en middelen, waardoor een unieke methodiek is ontstaan: Yoflexie. In Yoflexie kan ik al mijn kennis en vaardigheden met elkaar verbinden. Mijn holistische mensbeeld en geloof dat alles met elkaar verbonden is, komen samen.

De cirkel was hiermee bijna rond, maar er waren nog een aantal liefdes en vaardigheden die nog geen plaats hadden gevonden in mijn werk. Ook die vonden verbinding op het moment dat ik begon met mijn podcast kanaal Everything is Om. Blogs en podcasts gebruik ik om herkenbare thema’s bespreekbaar te maken en handvatten te geven bij uitdagingen die we -vroeg of laat- allemaal tegenkomen in ons leven.

Inmiddels heb ik diverse manieren gevonden om mensen te inspireren bewust(er) te worden van zichzelf, eigen drijfveren en grenzen zodat zij in staat zijn om vanuit kwetsbaarheid en liefde het contact met zichzelf en anderen aan te gaan.

Op dit moment werk ik aan mijn eerste boek waarin Yoflexie mijn uitgangspunt vormt. Belangrijke levensvraagstukken komen hierin naar voren en koppel ik aan de kennis en ervaring die ik afgelopen jaren heb opgedaan. Het voelt alsof de cirkel hiermee rond is. Ik heb de verbinding gevonden tussen alle aspecten van mijn eigen zijn.

Ga naar de bovenkant