Spiritueel retreat Bali

Een korte samenvatting van dit unieke, spirituele retreat op Bali

3 t/m 12 november 2024 ook te boeken in april
10 daags retreat op Bali gericht op persoonlijke en spirituele ontwikkeling
– Het programma staat in het teken van de 5 elementen: water, vuur, aarde, lucht en ether
– Een combinatie tussen Westerse wetenschap en Oosterse filosofie
– Dagelijks yoga/meditatie
– Exclusieve deelname aan traditionele Balinese ceremonies en rituelen
– Bezoeken aan tempels en krachtplekken om jou klaar te maken voor ’the next level’
– Spiritueel, maar down to earth
– Authentiek verblijf op loopafstand van het spirituele hart van Bali
– Begeleiding door zeer ervaren docenten, priesters en Balinese healers
– Uitsluitend in samenwerking met lokale partners om de lokale economie te stimuleren
Inclusief dagelijks ontbijt, excursies, workshops, lessen, ceremonies, fooien en bijna alle diners
– Te boeken vanaf €1933,-

spirituele reis bali
retreat bali
Spiritueel retreat Bali 2024
spiritueel retreat bali 2024

Een spiritueel retreat op Bali aan de hand van de 5 elementen

Van 8 april t/m 17 april en van 3 t/m 12 november organiseer ik, Sabrina Soebhan, een spiritueel retreat op Bali aan de hand van de 5-elementen: water, vuur, aarde, lucht en ether. Het uitgebreide programma is met zorg samengesteld en zit zo in elkaar dat het jouw spirituele en persoonlijke groei op optimale wijze faciliteert. De verschillende elementen komen elk uitgebreid aan bod en ga je op verschillende manieren verkennen.

De elementen vormen de essentie van alles wat bestaat en dragen elk hun eigen unieke kwaliteiten. Samen vormen ze een harmonieuze eenheid. De elementen zijn overal in het retreat geïntegreerd, waardoor er op alle niveaus een perfecte balans ontstaat. Er is aandacht voor introspectie en innerlijke groei, maar ook voor verbinding met de wereld om je heen. Diepgaande ervaringen worden afgewisseld met intens genieten van de schoonheid van het leven.

De groep wordt, met maximaal 6 deelnemers, bewust klein gehouden zodat er veel persoonlijke aandacht is en er ruimte is om op individueel niveau te kijken naar dat wat nodig is om tot verdere groei te komen. We vormen een veilige en ondersteunende haven voor elkaar, maar je hebt ook voldoende tijd en ruimte voor jezelf. Cultuur, natuur en spiritualiteit worden met een gezonde dosis humor met elkaar gecombineerd.

Een luxe verblijf op een authentieke Balinese locatie

Geniet van de adembenemende accommodatie, omringd door weelderige jungle en gerund door een liefdevolle, Balinese familie die je het authentieke Bali laat ervaren. Op slechts 10 minuten wandelen, bevindt zich het spirituele hart van Bali: het centrum van Ubud.

Ubud, afgeleid van het Balinese woord, Ubad, wat medicijn betekent, biedt heling en innerlijke rust. Hier vind je talloze internationale restaurants, spirituele winkels, prachtige kleding, kleurrijke markten en majestueuze tempels. Dwaal urenlang door de straten en laat je betoveren door de indrukwekkende decoraties, Balinese architectuur en kleurrijk geklede inwoners die je pad kruisen.

Dit is meer dan alleen een retreat

Op een idyllische plek komen bezinning, cultuur en spiritualiteit samen. Het programma kan een levensveranderende ervaring zijn, dat bewijzen de ervaringen van deelnemers die je voorgingen. Onderstaande reactie ontving ik na afloop van het retreat in november 2023 na afloop per mail:

Heel veel dank voor jouw geweldige retreat; ik ben heel dankbaar dat ik heb kunnen deelnemen aan deze onvergetelijke reis. Het is nog meer geweest dan waar ik op hoopte. Door jouw oprechte aandacht, professionaliteit, passie en kennis was het een retreat een mooi afgewogen geheel. De ceremonies waren indrukwekkend evenals de diverse workshops, de unieke restaurants waar we hebben gegeten, de geweldige groep van deelnemers en de fijne, rustgevende locatie met alleen maar lieve mensen. DANK!

Ik neem een koffer vol aan lessen en inspiratie mee naar huis en heb voor mijzelf een paar concrete doelen gesteld waar ik de komende tijd mee aan de slag ga. Ik voel veel meer balans in mijn lijf en hoofd en ga dit zeker proberen vast te houden. Dit is mij veel waard!

Madeleine Teeuwen
Boek nu jouw plek voor dit betoverende retreat op Bali!
spirituele reis 2024
retreat bali

Maak kennis met de begeleider van het spiritueel retreat op Bali

Met een achtergrond als pedagoog, stressreductie trainer, yogadocent en lichaamsgericht therapeut geef ik, Sabrina Soebhan, al 17 jaar begeleiding aan groepen op het gebied van persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Ik kom over de vloer bij organisaties zoals Universiteit Utrecht, Sociaal-Economische Raad, TUI en Stedin. Daarnaast schrijf ik voor verschillende media over yoga en spiritualiteit, maak ik voor het online platform van het tijdschrift Happinez yogalessen en heb ik ruim 40 yogavakanties in binnen- en buitenland begeleid.

Spiritualiteit vormt al vanaf mijn vroege jeugd een rode draad in mijn leven en zo heb ik uiteenlopende cursussen en opleidingen verslonden. Hoe meer ik leerde en in mijn leven integreerde, hoe nieuwsgieriger ik werd naar nog meer verdieping. Zo bleef ik constant in ontwikkeling en kwam ik na verloop van tijd op een punt waarop ik het lastig vond om nog workshops en retreats te vinden die aansloten op de verdiepingsslag die ik achter de rug had. Ook merkte ik in mijn werk dat het begon te wringen. Ik wilde meer de diepte in en meer van mijn kennis en ervaring delen.

Tijdens de lockdown verhuisde ik naar Bali en vond ik bij de lokale bevolking aansluiting in onze beleving van spiritualiteit. Ik raakte bevriend met priesters, healers en spiritueel docenten die allen werkten vanuit het Balinese gedachtengoed van tri hita karana: de verbinding met het goddelijke/spirituele, de verbinding tussen mensen onderling en de verbinding met de natuur. Een levensfilosofie die je in het dagelijks leven terugziet en bepalend is voor de manier waarop het leven wordt geleefd en beleefd. Ik vond daarin veel overeenkomsten met mijn eigen leefstijl waarin ik veel aandacht had voor de 5 elementen die balans creëren in mijn leven.

In november 2023 kwamen mijn verschillende expertises en interesses samen toen ik een spiritueel retreat op Bali organiseerde. Meer dan een jaar werkte ik  aan het samenstellen van een programma voor mensen die al langere tijd bezig zijn met spirituele en persoonlijke ontwikkeling en meer diepgang zoeken dan in een gemiddeld retreat wordt geboden. Zo ontstond en een spiritueel retreat aan de hand van de 5-elementen: aarde, water, lucht, vuur en ether. Ik vroeg de meest getalenteerde en inspirerende Balinese priesters, healers en docenten om een bijdrage te leveren middels workshops, ceremonies en rituelen en liet zo mijn Westerse visie samenkomen met de kracht van de Oosterse filosofie. Het programma vulde ik aan met uitstapjes naar plekken die niet ontdekt zijn door het massatoerisme en diners bij authentieke restaurants waar ze tongstrelende gerechten serveren.

Het retreat werd zo’n succes dat ik besloot om dit in 2024 voort te zetten.

Op Bali geloven ze in de Wet van Karma:  neem niet alleen wat je toekomt, maar geef vooral wat je kunt geven vanuit een liefhebbend hart. Daarop baseerde ik de visie achter het retreat. Deelnemers maken een unieke reis in zichzelf, de cultuur en spiritualiteit en dragen door hun deelname bij aan de welvaart van de lokale economie. Ik werk uitsluitend samen met lokale partners zodat zij baat hebben bij het toerisme en kunnen bouwen aan hun toekomstdromen.

Voor het eerste retreat reisden 8 bijzondere deelnemers naar Bali af die vol vertrouwen en enthousiasme de diepte in doken en de reis van hun leven maakten.  Het werd een enorm succes. De reacties van deelnemers spreken voor zich.

Sabrina Soebhan
Sabrina Soebhan

Naast het programma dat alle elementen bevatte, zorgde Sabrina ook voor een groep die een in elkaar vloeiende gelaagdheid kende. En niet in de laatste plaats zorgden de plek en de lokale mensen die ze voor dit retreat had uitgekozen, voor een gevoel van thuis en familie, waardoor ik me het volledige retreat intens omarmd en op mijn plek voelde.

Deze reis, deze totaalbeleving is ongeëvenaard en ik vermoed dat dit zo zal blijven. Mijn dankbaarheid is ongekend🙏🏻

Relinde van der Wal

Lieve Sabrina, ik kan eigenlijk niet in woorden omvatten hoe dankbaar ik ben voor alles wat je mij hebt gegeven. Je programma zit super goed in elkaar waardoor ik verschillende blokkades heb kunnen doorwerken. Het voelt als of ik opnieuw ben geboren 🙏🏻. Dank dank dank!

Robin van Leuffen

Lijkt het jou ook wat om met gelijkgestemden een transformerende reis te maken?

Je staat stevig in het leven en hebt een fijne, stabiele basis die je de ruimte en mogelijkheden geeft om meer zingeving en verdieping in het leven te vinden. Je bent reislustig en nieuwsgierig naar de levensfilosofie van andere culturen.

Je hebt al eens (of al heel wat vaker) op een yogamat gestaan en ook meditatie is je niet vreemd. Zo heb je al ervaren wat dit voor je kan betekenen en vind je het leuk om daar nog meer verdieping in te ervaren. Je begrijpt dat yoga meer is dan alleen een beetje bewegen en staat ervoor open om te ontdekken wat yoga(filosofie) voor jouw dagelijkse leven kan betekenen.

Het gebruik van alcohol en/of drugs is tijdens het gehele retreat niet toegestaan. Dit om zorg te dragen voor een heldere geest en om op veilige wijze in het onderbewustzijn te kunnen werken.

Let op: indien je worstelt met psychische stoornissen, burn-out, depressie, angststoornissen of andere mentale/emotionele klachten dan is dit retreat niet geschikt voor jou.

Ik neem graag deel aan dit unieke retreat

Tijdens het retreat in november 2023 liep er op één dag een videograaf met ons mee en legde hij het programma en de verhalen van mij en de deelnemers vast. Dit geeft je een mooie impressie van de reis die ook jij kunt beleven!

Het programma van het spiritueel retreat op Bali ziet er als volgt uit

DAG 1

14.00 uur: aankomst
15.30 uur: yoga/meditatie (aarde element)
17.00 uur: diner
19.00 uur: traditionele vuurceremonie

DAG 2

7.30 uur: yoga (lucht element)
8.45 uur: ontbijt
10.30 uur: traditionele kleding kopen
14.30 uur: traditionele workshop
17.30 uur: diner

DAG 3

7.30 uur: yoga/meditatie (vuur element)
8.45 uur: ontbijt
11.00 uur: tempelbezoek + meditatie
16.00 uur: kookworkshop + diner
21.00 uur: yoga nidra

DAG 4

7.30 uur: yoga (ether element)
8.45 uur: ontbijt
11.00 uur: creatieve workshop
17.30 uur: bezoek spiritueel centrum (inclusief meditatie, vuurceremonie, kirtan en diner)

DAG 5

7.30 uur: medicijnwandeling
10.30 uur: ontbijt
17.00 uur: diner
19.30 uur: waterceremonie

DAG 6

7.30 uur: yoga/meditatie (aarde element)
8.45 uur: ontbijt
10.00 uur: workshop master je mindset
16.00 uur: aardeceremonie
19.00 uur: diner

DAG 7

7.30 uur: yoga/meditatie (lucht element)
8.45 uur: ontbijt
10.00 uur: innerlijk kind workshop
18.00 uur: diner

DAG 8

7.30 uur: yoga/meditatie (vuur element)
8.45 uur: ontbijt

DAG 9

7.30 uur: psoas release
8.45 uur: ontbijt
10.00 uur: workshop op een andere tijdlijn stappen
19.00 uur: diner
20.30 uur: afscheidsceremonie

DAG 10

7.30 uur: yoga/meditatie (aarde element)
8.45 uur: ontbijt
11.00 uur: uitchecken en vertrek

Dit zijn de privé kamers die beschikbaar zijn met de bijbehorende tarieven

Er zijn standaard en luxe huisjes te boeken. Ieder huisje is anders en gebouwd in traditionele Indonesische stijl. Verwacht een ruime slaapkamer, een eigen zithoek (binnen en/of buiten) en een luxe badkamer. De tarieven, specificaties en foto’s kun je hieronder per huisje terugvinden. Zodra een huisje is geboekt, zal deze van de website worden gehaald.

Luxe 2 (privé huisje, ook samen te boeken) €2349,-

Boek je dit huisje samen met iemand? Dan betaal je slechts €2049,- per persoon. Dit zeer ruime huisje, bereikbaar per trap, is gelegen boven de yogaruimte en heeft een grote veranda. Er is een tweepersoonsbed, ventilator, badkamer met ligbad (binnen) en een buitendouche. De 3 foto’s hieronder geven je een impressie.

Luxe 3 (privé huisje, ook samen te boeken) €2349,-

Boek je dit huisje samen met iemand? Dan betaal je slechts €2049,- per persoon. Dit fijn huisje is bereikbaar met een trap en voorzien van een heerlijke veranda met ligbed, ruime slaapkamer met tweepersoonsbed, ventilator, airco en badkamer met semi open douche. De 3 foto’s hieronder geven je een impressie.

Standaard 3 (privé huisje, ook samen te boeken) €2233,-

Kom je samen met iemand? Dan betaal je slechts €2033,- per persoon. Dit huisje is bereikbaar middels een trap en voorzien van een groot overdekt balkon, luxe badkamer met ligbad, tweepersoonsbed en airco. De 3 foto’s hieronder geven je een impressie.

Standaard 3
Standaard 3

Basic 2 (privé huisje, ook samen te boeken) €2133,-

Kom je samen met iemand? Dan betaal je slechts €1933,- per persoon. Dit huisje is op de begane grond gelegen en voorzien van een overdekte veranda, douche en heeft een tweepersoonsbed. De 3 foto’s hieronder geven je een impressie.

Basic 2
Basic 2
Basic 2

Om verrassingen te voorkomen, zijn bovenstaande tarieven inclusief bijna alles

Vrijwel alles wat genoemd staat op deze website is inbegrepen. Onderstaand een overzicht van alles wat je krijgt en met welke bijkomende kosten je rekening dient te houden.

 • 9 overnachtingen

 • Dagelijks ruime keuze uit verschillende (vegetarische) ontbijtopties

 • 8 vegetarische diners

 • 10 yoga/meditatielessen

 • Tempelbezoeken met bijbehorende ceremonies/rituelen

 • Alle excursies en workshops zoals genoemd in het programma

 • Gratis transferservice binnen Ubud gedurende je verblijf

 • Exclusieve begeleiding van Balinese docenten, healers en priesters

 • Begeleiding en workshops van een ervaren stressreductie trainer en yogadocent

 • Gebruik van alle faciliteiten op de locatie, waaronder het zwembad, gratis drinkwater, thee, wifi en gemeenschappelijke lounge

 • Uitgebreide reader met extra verdiepende oefeningen voor tijdens het retreat of thuis en tips over de omgeving

 • Foto’s van één dag van het retreat vastgelegd door een professionele fotograaf

 • Vliegreis naar Bali

 • Reisverzekering (verplicht)

 • Bijdrage garantieregeling STO €25,-

 • Annuleringsverzekering (niet verplicht, wel aanbevolen)

 • Traditionele kleding voor deelname aan Balinese ceremonies  en tempelbezoeken, kosten bedragen +/- €25,-

Ik wil nu mijn plek reserveren
creatieve workshop
Ontbijt Bali
canang workshop
Kookworkshop Bali
Meditatie Bali

Dit is hoe alles in zijn werk gaat wanneer je dit spiritueel retreat op Bali boekt

Wanneer je wil deelnemen, dan stuur je mij via het contactformulier of rechtstreeks (sabrina@everything-is-om.nl) een mail waarin je aangeeft dat je mee zou willen en welke kamer je voorkeur heeft. Binnen 24 uur ontvang je een mail met aanvullende informatie en de reisvoorwaarden om je boeking definitief te maken. Het kan zijn dat mijn reactie in je spambox terecht komt, dus vergeet deze niet te checken!

Wanneer je boekt ga je akkoord met de reisvoorwaarden die ik hanteer. Deze reisvoorwaarden kun je hier vinden. Zodra je boeking rond is, krijg je een mail waarin gevraagd wordt om een aanbetaling van 25% van de reissom. Je voldoet deze aanbetaling aan de garantieregeling STO Garant binnen 14 dagen. De resterende betaling voldoe je uiterlijk 95 dagen voor vertrek aan STO Garant.

STO Garant is de garantieregeling waarbij ik ben aangesloten. Dit is een wettelijke verplichting en garandeert dat jij je geld terugkrijgt wanneer ik failliet zou gaan. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Zodra je boeking door mij is bevestigd, kun je ook je vliegticket naar Bali boeken. Het retreat gaat gegarandeerd door, er is geen minimum aantal deelnemers. Het maximum aantal deelnemers tijdens het retreat in april is 6.

Ik wil mee en boek graag mijn kamer!

Een antwoord op de meest gestelde vragen kun je hieronder terugvinden

Ik heb serieuze interesse, maar weet niet zeker of ik tot de juiste doelgroep hoor.
Om de kwaliteit te waarborgen en voldoende diepgang te bieden, is dit spiritueel retreat op Bali echt gefocust op mensen die al enige ervaring hebben met persoonlijke en/of spirituele ontwikkeling. Dat betekent dat je in staat bent om eerlijk op jezelf te reflecteren, je persoonlijke uitdagingen durft aan te kijken en beschikt over een gezonde dosis zelfkennis. Gezien de aard van het programma kun je niet deelnemen wanneer je kampt met psychische stoornissen, depressie of burn-out. Wanneer je twijfelt of het retreat passend is in jouw persoonlijke situatie, kun je me mailen (sabrina@everything-is-om.nl) en dan plannen we een telefonische kennismaking in. Ik zal dan eerlijk aangeven of dit de juiste plek voor je is. 

Ik heb wel ervaring met yoga, maar ben niet super lenig, kan ik dan ook deelnemen?
Absoluut. Yoga is een levensfilosofie waar beweging slechts één onderdeel in vormt. Tijdens het retreat leer je om je eigen (onbewuste) overtuigingen en patronen op de yogamat te onderzoeken. Het is daarom handig dat je bekend bent met de basishoudingen zodat je niet hoeft te focussen op het fysieke proces, maar echt de diepte kunt ervaren.

Waar kan ik mijn vliegticket boeken?
Websites zoals Skyscanner en Momondo geven je een overzicht van mogelijke vluchten en prijzen. Je dient je eigen vlucht te boeken.

Heb ik een visum nodig?
Ja, een toeristenvisum van +/- €35,- koop je op de luchthaven na aankomst. Je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn.

Wat is de voertaal van het retreat?
Nederlands, maar de lokale docenten spreken uitsluitend Engels. Enige kennis van de Engelse taal is aanbevolen, al kan er altijd het één en ander worden vertaald.

Moet ik gevaccineerd tegen COVID zijn en heb ik andere vaccinaties nodig?
Op dit moment (januari 2024) gelden er geen verplichte vaccinaties meer. Ook een PCR-test of quarantaine is niet meer verplicht. Over eventuele andere vaccinaties adviseer ik je om informatie bij je huisarts in te winnen.

Hoeveel tijdverschil is er?
Op Bali is het 7 uur later in november. Om een jetlag te voorkomen en om te wennen aan het klimaat, adviseer ik je om minimaal 1 dag voor aanvang van het retreat aan te komen op Bali.

Wanneer kan ik deelnemen?
van 8-17 april 2024 en van 3-12 november 2024. Let op: in 2025 zal dit retreat niet meer worden georganiseerd en zal er een ander high end programma komen, met een bijbehorend prijskaartje. Daarnaast komt er in 2025 een retreat speciaal voor stellen die hun relatie willen verdiepen.

Tot wanneer geleden de vermelde tarieven?
De tarieven vermeldt op de website gelden voor boekingen tot en met 20 april. Hierna gaan de tarieven met minimaal €100,- omhoog. 

Hoeveel moet ik reserveren voor persoonlijke uitgaven?
Vrijwel alles is inclusief. Overige uitgaven heb je zelf in de hand en kun je op Bali zo goedkoop of duur maken als je wil. Voor zo’n €200,- kun je je waarschijnlijk meer dan goed vermaken zonder erg op je uitgaven te letten.

Zo, dat was een hoop informatie…

In deze video in een notendop wat je kunt ervaren tijdens dit spiritueel retreat op Bali aan de hand van de 5 elementen, compleet met beelden van fantastische plekken die we met elkaar gaan bezoeken.

Yes, ik wil mee en reserveer mijn plek!