Yoga in Rijswijk volgen -ook in tijden van corona- kan bij Everything is Om! Op dit moment is nog niet duidelijk of studio’s en sportscholen per 1 juli hun deuren mogen openen, of dat deze voorzichtige toezegging nog wordt ingetrokken. Onzekerheid voor mij als zzp’er, maar ook voor jullie als deelnemer. Dat kan anders en daarom heb ik besloten om mijn jaarlijkse lessen in de Rijswijkse natuur dit jaar verder uit te bouwen. Deze hele zomer geef ik les in het Rijswijkse Bos en het Julianapark in Rijswijk. Dit lijkt in tijden van corona een veilige manier van bewegen en is een veel beter alternatief dan online lesgeven. Ik vind het belangrijk dat jij goed in een houding staat en je lichaam op de juiste manier gebruikt. Middels online lessen kan ik je daar niet (voldoende) bij begeleiden. 

Ik zal deze zomer nauwelijks lesgeven in studio’s en sportscholen. Dit omdat ik meer voordelen zie in buiten yoga beoefenen en omdat ik zo kan focussen op het schrijven van een boek over yoga coaching en de unieke methodiek die ik afgelopen jaren heb weten te ontwikkelen. Tijdens de lessen yoga in Rijswijk kun jij kennismaken met deze invulling van yoga. In speciale workshops zal ik meer aandacht besteden aan yoga coaching op specifieke gebieden. Hou hiervoor mijn site in de gaten, of schrijf je in voor de nieuwsbrief, zodat je als eerst op de hoogte bent!

Wekelijks staan de volgende lessen vast op het rooster:

Dinsdag van 9.00-10.15 uur: Pilates (Rijswijkse Bos)
Vrijdag van 9.00-10.15 uur: Mindful Yoga (Rijswijkse Bos)

Meer informatie over deze lessen is hier te vinden.

Zelf ben ik razend enthousiast over de lessen buiten en de eerste deelnemers zijn dat ook. Waarom? Dat lees je hier!

1. Je zit nergens aan vast

Vrijheid is voor mij het grootste goed en ik heb dan ook een hekel aan regeltjes en andere dingen die me dwingen mezelf vast te leggen. Abonnementen ervaar ik zelf als inperking van mijn vrijheid: ik wil zelf bepalen wanneer ik sport en hoevaak. En als typische Nederlander betaal ik niet graag voor iets waar ik geen gebruik van maak.

Bij de yogalessen in het Rijswijkse Bos zit ik niet vast aan een dure ruimte, dus ben ik ook niet genoodzaakt om te werken met abonnementen en strippenkaarten. Je betaalt alleen voor de lessen die je werkelijk volgt. Dus besluit jij deze zomer spontaan om op vakantie te gaan, dan loopt er geen abonnement door. Geveld door corona, of verkouden? Ik stel het op prijs als je me daarvan op de hoogte stelt (zodat ik niet op je blijf wachten), maar reken de les niet door. Last minute annuleren kan altijd. 

2. De natuur prikkelt je zintuigen

Als mens zijn we niet gemaakt om hele dagen binnen te zitten. Buitenlucht is gezond en een bosrijke omgeving is dat ook. Het oerdeel in de hersenstam wordt aangesproken door alle tinten groen. De hersenen registreren dat de natuur levendig is en dat kan alleen wanneer er water aanwezig is. De oermens wist zo dat hij op een plek was aangekomen waar hij kon overleven en die wetenschap gaf rust. Bij ons als moderne mens werkt dat net zo. Als vanzelf ervaar je meer rust door in de natuur te zijn. 

Daarnaast worden al je zintuigen aangesproken door yoga in de natuur te beoefenen. Vanuit de mindfulness worden de zintuigen de poorten naar het ‘nu’ genoemd. De zon op je huid, de kwetterende vogeltjes, de geur van het verse gras… het helpt je allemaal om uit je hoofd en in het moment te komen.

3. Ook bij slecht weer een alternatief

Het enige nadeel aan buiten yoga beoefenen, is de afhankelijkheid van het weer. Hoewel yoga in de stromende regen ook heerlijk is, weet ik dat de meeste mensen daar niet direct warm voor lopen. Wanneer het regent, zal ik in plaats daarvan een les Mind-Walk verzorgen. Als enige trainer in de regio, neem ik me mee op pad en laat ik je kennismaken met een unieke methodiek waarbij yoga, mindfulness, tai chi en meditatief wandelen met elkaar worden gecombineerd. Natuurlijk verplicht ik je ook hierbij tot niets. Blijf jij liever thuis, dan betaal je uiteraard ook niet voor de les. Toch wil ik je uitnodigen en uitdagen om het minstens één keer te proberen. Geloof me, de regen stoort je niet en geeft alleen maar een extra dimensie aan je ervaring. Zelfs zonaanbidders vinden Mind-Walk in de regen een bijzondere ervaring.  Zo niet, dan krijg je je geld terug. Beloofd! 

4. Unieke lessen en extra verdieping

Tijdens deze lessen yoga in Rijswijk kan ik helemaal mijn eigen draai geven aan de inhoud. Bij studio’s en sportscholen zit ik vaak aan een vast format vast en heb ik onvoldoende ruimte om de verdieping te creëren die ik graag meegeef en kan ik de lessen lang niet altijd afstemmen op de deelnemers. Bij de lessen in het Rijswijkse Bos kan dat wel! Yoga is voor mij zoveel meer dan alleen bewegen en de oude yogafilosofie. Yoga heeft mij veel geleerd over mezelf, heeft me geholpen met het verwerken van trauma’s en het opbouwen van zelfvertrouwen. Jarenlang heb ik me verdiept in de werking van yoga en die kennis wil ik graag doorgeven. Tijdens deze lessen kun jij daarmee kennismaken. Deze lessen geef ik nergens anders!

5. Meer voor minder

Veel yogastudio’s in Rijswijk bieden lessen van 60 minuten aan. Een prima tijdsbestek om je lichaam in beweging te brengen en daarnaast aandacht te besteden aan enige verdieping en ontspanning. Ik geef deze lessen altijd met plezier, maar mis tijd om werkelijk de diepte in te duiken. Dat doe ik dus anders bij mijn lessen in het Rijswijkse Bos. Deze lessen duren allemaal 75 minuten, zodat je minstens evenveel in beweging bent, maar ook naar huis gaat met nieuwe inzichten en verdieping van je yogabeoefening. Ook hierbij weer, ik betaal geen hoge huur, dus kan de lessen van 75 minuten aanbieden voor het tarief van 60 minuten. Je krijgt dus meer voor minder!

6. De keuze is reuze

In mijn vaste rooster voor yoga in Rijswijk heb ik gekozen voor lessen die voldoen aan de wensen van veel deelnemers.

Mindful yoga is een combinatie tussen mindfulness en yoga. Aan de hand van wisselende thema’s daag ik je uit om je beoefening van yoga op een andere manier te beleven. Je leert meer over jezelf en krijgt handvatten die ook in het dagelijks leven behulpzaam zijn. Deze les is zeer geschikt voor een ieder die naast verdieping ook behoefte heeft aan ontspanning.

Pilates is geschikt voor iedereen die naast een flexibel, ook een gezond en sterk lichaam wil. Ik besteed veel aandacht aan de juiste opbouw van oefeningen, zodat je op een veilige manier je houdingsspieren traint. Je doet mee op je eigen niveau en kunt de les zo uitdagend maken als jij wil.

Yin yang yoga, mijn persoonlijke favoriet, is een samenspel tussen alle polariteiten die het leven rijk is. Je werkt afwisselend met inspanning en ontspanning. Je leert bewuster naar je lichaam te luisteren en gaat onderzoeken welke mogelijkheden jouw lijf heeft.

Kortom, voor ieder wat wils! Mis je toch nog iets? Zie dan punt 7!

7. U vraagt, wij draaien

Het schrijven van een boek kan altijd en overal. Dat geeft me heerlijk de ruimte om flexibel te zijn met de lessen yoga in Rijswijk. Heb jij interesse in een andere vorm van yoga, of heb je behoefte aan les op een andere dag of tijdstip? Neem dan vooral contact met me op. Als ik weet waar behoefte aan is, kan ik daarop inspelen. Als jij een voorstel doet, organiseer ik een proefles. Bij voldoende animo neem ik de les op in mijn vaste rooster. Ook ideeën en wensen voor workshops en eenmalige verdiepingslessen, hoor ik graag!

8. Niet goed? Geld terug!

Afgelopen jaren heb ik duizenden yogalessen gegeven, honderden workshops en ben ik binnen talloze bedrijven het vaste gezicht wanneer het aankomt op stressreductie en burn-out preventie. Ik durf inmiddels vol vertrouwen te verkondigen dat mijn lessen onderscheidend, verdiepend en uniek zijn. Ben je na afloop toch niet tevreden? Dan hoor ik graag je feedback en krijg jij gewoon je geld terug. 

De specifieke voordelen van yoga in de natuur

In dit artikel noem ik al een aantal redenen waarom yoga in de natuur zo fijn en gezond is. Ik schreef hier ook nog een aanvullend artikel over.

Enthousiast geworden? Ik verwelkom je graag bij een les yoga in Rijswijk. De geplande lessen zijn terug te vinden op deze pagina. Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan door te mailen naar info@everything-is-om.nl

Graag tot snel!