In mijn omgeving sta ik bekend als iemand die heel gestructureerd, planmatig en doelgericht werkt. Velen verwonderen zich over de mate waarin ik structuur creëer in alle dingen die ik doe. Hierdoor ontstaat vaak het idee dat ik de rust zelve ben en alles onder controle heb.

Niets is minder waar. Om de chaos in mijn hoofd te ordenen, is het nodig om zo gestructureerd te werk te gaan. Als ik dat niet doe, dan komt nooit iets af, heb ik geen overzicht en geen idee van wat ik eigenlijk aan het doen ben.

De afgelopen jaren heb ik met verschillende planning tools geëxperimenteerd. Sinds dit jaar plan ik mijn dagen, weken, maanden en jaar met de Purpuz Planner.

De Purpuz Planner als basis voor een meer gebalanceerd, gelukkig en succesvol leven

Clen Verkleij, organisatiesocioloog, heeft de Purpuz Planner op de markt gebracht. De Purpuz is geen gewone agenda; het is een tool om je te begeleiden naar een meer gelukkig en succesvol leven. De planner is zo opgezet dat deze je helpt met het in balans behalen van je doelen. Aan de hand van 8 tools helpt Purpuz je met het helder krijgen van je dromen, zodat je deze met de vervolgstappen kunt omzetten in een planbaar doel. In het werkboek ga je aan de slag met deze tools. Vervolgens reflecteer je maandelijks op je voortgang.

Naast het werkboek bestaat Purpuz verder uit dag-, week- en maandoverzichten om je dromen, doelen en afspraken te plannen. Er is ruimte voor persoonlijke aantekeningen en daarnaast kun je dagelijks een overwinning en groeipunt aangeven. Wekelijks daagt de planner je uit met een specifieke focus of oefening aan de slag te gaan.

De Purpuz Planner maakt mijn leven -letterlijk- lichter

De Purpuz Planner zorgt ervoor dat ik tegenwoordig geen kilo’s aan boeken met me meesleep. Eerder had ik een agenda, een bullet journal en een notitieboekje die ik alle 3 veel gebruikte en altijd bij me had. Nu zit alles bij elkaar en gebruik ik alleen zo nu en dan mijn bullet journal nog.

Het gebrek aan schrijfruimte vind ik een enorm nadeel aan de Purpuz Planner. Ik maak nu vooral gebruik van steekwoorden en op zich werkt dat prima; ik word gedwongen om kort en bondig te zijn en dat levert me direct tijdwinst op. Toch vind ik het niet super prettig werken en is dit voor mij een reden om volgend jaar te zoeken naar een planner die meer schrijfruimte heeft. Andere gebruikers hoor ik hier zelden over, dus wellicht is dit een persoonlijk dingetje…

De maandoverzichten vind ik geweldig. Ik zie nu in een oogopslag hoeveel avonden ik aan het werk ben, hoeveel tijd ik voor mezelf heb, welke verjaardagen ik niet mag vergeten en wat mijn maandomzet is. Ook van de maandelijkse reflecties ben ik fan. Ook hier mis ik weer schrijfruimte, maar verder vind ik het heel fijn om elke maand weer kritisch te kijken naar mijn eigen handelen en bewust stil te staan bij de volgende maand.

Maak kans op een eigen Purpuz Planner

Kun jij wat meer structuur of overzicht in je leven gebruiken? Of bevalt je huidige planner je niet? Doe dan mee met deze winactie!

Tijdens het benefit evenement, Empower-me, van Artjanna Stories, kreeg ik een grijze Purpuz Planner 2019 cadeau. Omdat zowel mijn vriend als ik al voorzien zijn van een Purpuz, heb ik deze over. Ik maak graag iemand anders blij met deze planner. Deze is uiteraard onbeschreven en in zeer goede staat.

Wanneer je kans wilt maken op deze planner mag ik de comments onder dit bericht achterlaten waarom je deze planner goed zou kunnen gebruiken. Je creëert een extra kans voor jezelf wanneer je dit artikel liked en deelt op social media.

Je kunt meedoen t/m 7 april 2019. Op 8 april neem ik contact op met de winnaar.

Succes!