Als zzp’er heb ik veel vrijheid en dat vind ik heerlijk. Ik bepaal zelf wanneer ik werk, waar ik werk en met wie ik werk. Daarnaast hoef ik me tegenover niemand te verantwoorden en geef ik zelf kleur aan de toekomst van mijn bedrijf. Ik ben de spil van Everything is Om en zorg er voor dat ik een steeds grotere groep mensen kennis laat maken met een bewust en gebalanceerd leven. Tegelijkertijd ervaar ik het ‘alleen zijn’ soms als een nadeel. Vaak ben ik heel gepassioneerd, zit ik vol nieuwe ideeën en ben ik gemotiveerd, maar zo nu en dan heb ik een dag (of een periode) waarin alles stil lijkt te liggen. Ik heb geen inspiratie, ben niet vooruit te branden en mis een sparringpartner. Ook het tegenovergestelde kan leiden tot een blokkade. Wanneer ik bruis van de nieuwe plannen, weet ik soms niet waar ik moet beginnen. Mijn perfectionisme kan er dan voor zorgen dat ik uiteindelijk niets doe. Laatst kwam ik de oplossing voor beide problemen tegen.

De oplossing van mijn dilemma’s 

Tijdens zo’n periode waarin ik geen idee had hoe ik vorm wilde geven aan alle wilde plannen die door mijn hoofd spookten, liep ik per toeval tegen een set brainstormkaarten aan. Ik liep rond met een dilemma en wist niet of ik moest kiezen voor de leuke optie, of de verstandige optie. Lijstjes met voors- en tegens boden geen verheldering en gesprekken met anderen hielpen me ook niet verder. Ik besloot om ter plekke een kaart te trekken met mijn dilemma in gedachten. De kaart bood geen concreet antwoord, mag gaf me wel verhelderende vragen waardoor ik vrijwel direct tot een antwoord kwam. Aangemoedigd besloot ik om voor een ander vraagstuk een tweede kaart te trekken. Ook deze kaart gaf me direct richting.

De brainstormkaarten van Speelsekunst kocht ik voor thuis, zodat ik nooit meer zonder inspiratie hoef te zitten.

Speelsekunst brainstormkaarten

Dit kaartspel is een handige tool die je helpt om op briljante ideeën te komen. De gekleurde achterkanten zijn kleurkaarten die je in contact brengen met je gevoel en je onderbewustzijn, wat zorgt voor persoonlijke en authentieke ideeen. Het spel bevat 4 kaarten met uitleg en tips en 5 Eureka! kaarten; speciale werkvormen die een extra dimensie aan het brainstormen geven. De kaarten zijn geschikt voor persoonlijk en zakelijk gebruik en voor groepen.

De kaarten zijn gemaakt door Ina Wuite. Zij zet haar creativiteit in om praktische en inspirerende kaartspellen te ontwikkelen die een beroep doen op jouw talent en persoonlijkheid. Ze schildert, fotografeert, schrijft en ontwerpt.

De origineelste ideeën bedenk ik zelf

In tegenstelling tot veel andere kaartensets, is deze niet in de kast beland. Bijna dagelijks ga ik zitten en gebruik ik de set om richting te geven aan mijn werkzaamheden. De kaarten bevatten allemaal een opdracht en/of vragen die ervoor zorgen dat ik mijn vragen vanuit verschillende hoeken ga bekijken. Er komen vragen voorbij, zoals:

  • Op welke doelgroep wil ik mij focussen?
  • Wat voor nieuwe workshops en cursussen kan ik ontwikkelen?
  • Van welke werkzaamheden krijg ik echt energie?
  • Over welke onderwerpen kan ik bloggen?

Na het brainstormen heb ik niet altijd een pasklaar antwoord. Wel heb ik meer richting en kom ik erachter wat wel en niet belangrijk voor me is. Ik krijg inzicht in mijn eigen motivatie en intenties. Door met de kaarten te werken, blijf ik bij mijzelf en geef ik mezelf ruimte om vanuit mijn hart te werken en te creëren.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Speelsekunst brainstormkaarten kosten €39,95 en zijn verkrijgbaar bij o.a. Bol.com.